Koploperforum Digitale Treinbesturing Aktieve Gebruikers: 302 / Bezoekers Vandaag: 1284
Hoogste aantal aktieve gebruikers: 306
Koploperforum Digitale Treinbesturing
Startpagina | Mijn bestanden | Profiel | Registreer | Recente onderwerpen | Leden | Zoeken | FAQ
Gebruikersnaam:
Wachtwoord:
Selecteer taal
Wachtwoord opslaan
Wachtwoord vergeten?

Op 18 Maart 2019 is Paul Haagsma helaas overleden.

Wij wensen de familie en vrienden sterkte toe!

Lees en of praat hier mee.

Open hier de rouwkaart van Paul Haagsma Alle forums
 Installatie
 Koploper
 voorstel
 Nieuw onderwerp  Reageer op onderwerp
 Printversie
Auteur Vorig onderwerp Onderwerp Volgend onderwerp  

Dirk

Belgium
159 berichten

Geplaatst - 08 apr 2007 :  08:53:56  Toon profiel  Reageer met citaat
Paul,

Mss een beetje een impertinent voorstel of eigelijk meer een vraag. zou het mss niet mogelijk zijn om eens een achter de schermen bezoek te organiseren op Railz? natuurlijk tegen betaling, maar ik (en ik denk velen met mij) ben razend nieuwsgierig om Koploper eens te zien werken op zo'n grote baan. Ik zit met heel veel vragen, zoals bedien je dat van 1 centraal scherm, heeft elk landenthema straks een eigen versie van Koploper draaien of is alles gecentraliseerd naar 1 systeem? Wat als er een spookmelding is, stopt dan alles gelijk of alleen een module??? Ik begrijp wel dat je momenteel geen tijd hebt, maar als de boel een beetje stabiel draait zou het wel eens leuk en interssant zijn om uitleg te krijgen door de maker zelf. Ik dacht dat het een leuke dag zou kunnen zijn voor bvb de geregistreerde gebruikers. Ikzelf zou het zeker de moeite vinden om van Hasselt naar Rotterdam te komen als het ook maar enigzins kan.

PS Ik had dit voorstel al eens gepost, maar ik denk dat er iets misgelopen was. Als deze mail er 2x op komt te staan, sorry daarvoor.

mvg

Dirk

PaHaSOFT

3413 Posts

Geplaatst - 08 apr 2007 :  10:01:51  Toon profiel  Reageer met citaat
Dirk,

Ik ben alleen betrokken bij het maken van de software. Verder heb ik mij bewust afzijdig gehouden. Anders trek je zoiets niet naast je normale 40 urige werkweek. Ik denk dus niet dat ik heel veel bij zou kunnen dragen aan iets dergelijks.
Bij Railz worden er ook (tegen meerprijs) rondleidingen achter de schermen gedaan. Je komt dan op plaatsen waar 'normale' publiek niet mag komen en krijg ook meer achtergrond informatie.

Wel kan ik antwoord geven op een paar vragen:
- Railz wordt bediend vanuit commando centrale. Hier zijn meerdere schermen en dus ook meerdere systemen. Dit is voor 2 redenen: het digitale dimano systeem kan slechts 128 blokken aansturen en wanneer ergens iets uitvalt werken de andere systemen nog gewoon door.
- Omdat het blokgestuurd (maar toch digitaal!!) is, wordt er niet aan spookmeldingen gedaan. Indien een wissel verkeert zou staan komt de loc meestal uit op een plek waar geen spanning op de baan staat.
- Omdat Dinamo blokgestuurd is, valt bij een kortsluiting niet het gehele deel uit. Alleen de blokaansturing waar de kortsluiting is gedetecteerd valt uit en rest rijdt gewoon door. Dinamo blijft steeds kijken of de kortsluiting is verholpen. Deze kortsluiting wordt trouwens ook gemeld in Koploper.

Het eerste punt gaat voor wat betreft het middelgrote stad en havendeel niet echt op. Er kan pas worden gereden over alle delen als 3 Dinamo/Koploper systemen actief zijn. Nu de middelgrote stad nog niet klaar is wordt er slechts op in de haven wat heen en weer gereden. Het wordt pas interessant als de grote stad ook klaar is. De 3 Pc's moeten dan via netwerk treinen doorgeven en ontvangen.

Misschien wel eens een leuk idee om als dit bouwdeel er bij is betrokken om een dag uit te zoeken waarop ik de commando centrale beman en dit dan ook af te stemmen met de Koploper gebruikers, zodat het zeker is dat Koplopervragen goed beantwoord kunnen worden.

Mvg,
Paul.
Ga naar bovenaan de pagina

Dirk

Belgium
159 Posts

Geplaatst - 08 apr 2007 :  17:20:29  Toon profiel  Reageer met citaat
quote:
"Misschien wel eens een leuk idee om als dit bouwdeel er bij is betrokken om een dag uit te zoeken waarop ik de commando centrale beman en dit dan ook af te stemmen met de Koploper gebruikers, zodat het zeker is dat Koplopervragen goed beantwoord kunnen worden."


Paul,

Dit is wat ik eigelijk bedoelde, ik kijk er naar uit.

Dirk
Ga naar bovenaan de pagina
  Vorig onderwerp Onderwerp Volgend onderwerp  
 Nieuw onderwerp  Reageer op onderwerp
 Printversie
Ga naar:
Koploperforum Digitale Treinbesturing © EKweb 2006
Ga naar begin van deze pagina