Koploperforum Digitale Treinbesturing Aktieve Gebruikers: 416 / Bezoekers Vandaag: 4667
Hoogste aantal aktieve gebruikers: 570
Google


Koploperforum Digitale Treinbesturing
Startpagina | Mijn bestanden | Profiel | Registreer | Recente onderwerpen | Leden | Zoeken | FAQ
Gebruikersnaam:
Wachtwoord:
Selecteer taal
Wachtwoord opslaan
Wachtwoord vergeten?

Op 18 Maart 2019 is Paul Haagsma helaas overleden.

Wij wensen de familie en vrienden sterkte toe!

Lees en of praat hier mee.

Open hier de rouwkaart van Paul Haagsma Alle forums
 Wensen
 Koploper wensen (ontwikkeling is per juli 2012 gestopt)
 Variabele/vaste routes ook in Overzicht locomotieven
 Nieuw onderwerp  Reageer op onderwerp
 Printversie
Auteur Vorig onderwerp Onderwerp Volgend onderwerp  

project oN the rail

Netherlands
30 berichten

Geplaatst - 07 okt 2009 :  17:28:02  Toon profiel  Reageer met citaat
Hallo Paul,

Ik heb ook een wens voor Koploper. Zoals vele andere maak ik veel gebruik van variabele routes. Hiermee stuur ik bijvoorbeeld treinen richting schaduwstation. Om een route te activeren open je nu het rijwindow van de betreffende loc en activeer/deactiveer een route.

Wat mij nu zo handig lijkt om dat te kunnen doen het overzicht locomotieven (of evt. een aparte window)met een vinkje. De route zou een korte code kunnen krijgen om lange namen te voorkomen. Wellicht moet deze route dan wel voldoen aan een aantal voorwaarden (bv geldt voor alle treinen)

Ik weet dat je met logische acties en een schakelaar hetzelfde kan bereiken, maar dat is nogal wat werk wanneer je een groot locbestand hebt en/of je een grote modelbaan hebt.

Zou dit mogelijk zijn of is dit technisch te ingewikkeld? Ik denk dat met deze toevoeging er veel gebruikers plezier van zouden hebben.

mgv, Jeroen.Spoor N (III/IV/V),ECoS

PaHaSOFT

3413 Posts

Geplaatst - 07 okt 2009 :  20:13:33  Toon profiel  Reageer met citaat
Hallo Jeroen,

Het probleem van de variabele routes is dat dit er tientallen kunnen zijn (en zelfs nog veel meer). Hoe jij dit in het overzicht wil tonen weet ik niet.

Als je kiest voor een nieuw te starten window heb jij al bijna het rijwindow. Ik zie voor deze oplossing geen toegevoegde waarde, daar je met een dubbel klik op de regel al het rijwindow kan opnemen.

Mvg,
Paul.
Ga naar bovenaan de pagina

PaHaSOFT

3413 Posts

Geplaatst - 07 okt 2009 :  20:16:47  Toon profiel  Reageer met citaat
Jeroen,

Trouwens je boft; ik maak een fout door te antwoorden in deze rubriek waar ik het niet mee eens blijf!

Mvg,
Paul.
Ga naar bovenaan de pagina

project oN the rail

Netherlands
30 Posts

Geplaatst - 07 okt 2009 :  22:58:28  Toon profiel  Reageer met citaat
Paul,

Ik begrijp je standpunt, maar ik ga toch een poging wagen om je overtuigen.

Het is inderdaad niet heel veel werk om een variabele route aan te klikken in het rijwindow, maar het zou nog eenvoudiger zijn dit gewoon aan te vinken in het overzicht locomotieven. Ik heb ook nog een voorbeeldje. Ik heb regelmatig meerdere treinen rijden. Soms wil ik een aantal treinen (bv 3 stuks) direct naar het schaduwstation sturen. Om dat te doen moet ik dus voor elke trein een rijwindow openen, wat dan toch wel weer wat werk is. Ook wanneer je veel variabele routes hebt, zou het inderdaad ook kunnen dat je ook nog eens moet scrollen.

Mbt tot het andere punt dat er tientallen variabele routes kunnen zijn, zou je ook een beperking kunnen maken dat je bijvoorbeeld maximaal 5 variabele routes kan opnemen in het overzicht locomotieven (dus extra optie ´weergeven in overzicht locomotieven´ in onderhouden variabele treinroute.) Het zou er dan zo uit kunnen gaan zien (bij 3 variabele routes):


Nu is het een kwestie van een vinkje zetten om de route te activeren, ideaal lijkt me.
Overigens zou bovenstaande ook op kunnen gaan voor vaste routes.

Ik weet dat meerdere koploper gebruikers dit nu doen met schakelaars en (veel) logische acties, voor hen zou dit volgens mij ook een welkome aanvulling zijn.

Ik hoop dat je dit in ieder geval kan overwegen. Zo niet, ook prima hoor, dan ga ik aan de slag met de schakelaars.


Met betrekking tot je andere post dat je eigenlijk niet meer bij het wensen topic reageert; Ik zag dat je ook bij andere had gereageerd, dus ik dacht, ik doe het gewoon. Ik zal me verder niet in deze discussie mengen, dat is tussen jou en de moderators van dit forum (ik weet ook niet wat er is gebeurd hieromtrent), maar persoonlijk vind ik dit topic wel heel handig; kijken welke wensen gebruikers hebben en of jij hiermee eens bent. Uiteraard heb ik eerst hier gekeken of al iemand eerder deze wens had gepost.

Ik zal mijn reply in ieder geval ook mailen omdat ik denk dat bovenstaande een zeer goede aanvulling zou zijn in Koploper.

Mvg, JeroenSpoor N (III/IV/V),ECoS
Ga naar bovenaan de pagina

Wim Romijn

Netherlands
720 Posts

Geplaatst - 08 okt 2009 :  11:46:15  Toon profiel  Reageer met citaat
Jeroen,

Ik hoop niet dat Paul nooit een maximum gaat invoeren voor de routes.

Ik heb er nu ca. 50 waaruit ik kan kiezen.

15 algemene en per trein 2 die alleen voor een specifieke trein zijn, maar ik wel in het rijwindow wil zien.
De mogelijkheid om per var.route aan te geven dat hij in het rijwindow moet komen maar alleen bij een specifieke trein bestaat (nog) niet.

Het opzetten van schakelaars is eenmalig extra werk maar dat is ook alles.

Overigens heb ik ook geen plaats in het lok.overzicht, dan past hij niet meer naast het baanoverzicht.

Mvtgr,

Wim Romijn.
H0 gelijkstroom
Ga naar bovenaan de pagina

project oN the rail

Netherlands
30 Posts

Geplaatst - 09 okt 2009 :  12:49:34  Toon profiel  Reageer met citaat
Hallo Wim (en anderen),

Ik heb via email verder contact gehad met Paul, hij Zal dit niet inbouwen. Hij heeft hiervoor een aantal redenen. Hij vindt het overzicht niet duidelijk genoeg vanwege de korte naam of alias van de route (bv 1 of Sch van Schaduwstation) en wil geen beperking in KL mbt het aantal routes dat zichtbaar is in het overzicht. Verder is dit onderdeel van KL niet echt dynamisch dus moeilijk te realiseren.

Ik vind het jammer maar wel begrijpelijk. Ik ga dit dus voor een aantal routes nu ook met schakelaars doen, vind toch fijner werken dan via het rijwindow. Opzetten is inderdaad eenmalig, maar bij een aanpassing (andere route, nieuwe loc) is het wel weer wat meer werk.

@Wim, ik heb ook niet genoeg ruimte in mijn scherm (zoals boven), maar dat is voor mij geen probleem. 1 keer klikken op het baanoverzicht is voldoende om deze naar voren te halen.

MBT tot een route in het rijwindow voor een specifieke trein:
Ik heb dit opgelost om voor een specifieke trein een eigen specifieke treintype aan te maken, en de variabele route te koppelen aan dit treintype. Dan zie de route alleen bij deze trein in het rijwindow.

Mvg, Jeroen

Spoor N (III/IV/V),ECoS
Ga naar bovenaan de pagina

Wim Romijn

Netherlands
720 Posts

Geplaatst - 09 okt 2009 :  14:12:18  Toon profiel  Reageer met citaat
Jeroen,

Ik bedoel de opzet van de vaste routes is dat je daar aangeeft voor welke locomotief van toepassing, dan krijg je in het rijwindow alleen die welke je hebt aangevinkt te zien.

Lijkt mij voor de variabele routes ook ideaal, dan hoef je niet de hele lijst te doorlopen welke je toch niet gebruikt bij die lok.

Het kan ook zoals jij bedoelt maar dan heb ik nog de hele waslijst voor mijn neus, tenzij elke lok zijn eigen treintype heeft, maar dan kom ik in de problemen ik ben nu namelijk bezig om van een bepaald treintype (TEE) het zo te maken dat er maximaal 1 rijdt en de rest in het schaduwstation.

Mvtgr,

Wim Romijn.
H0 gelijkstroom
Ga naar bovenaan de pagina
  Vorig onderwerp Onderwerp Volgend onderwerp  
 Nieuw onderwerp  Reageer op onderwerp
 Printversie
Ga naar:
Koploperforum Digitale Treinbesturing © EKweb 2006
Ga naar begin van deze pagina