Koploperforum Digitale Treinbesturing Aktieve Gebruikers: 141 / Bezoekers Vandaag: 1383
Hoogste aantal aktieve gebruikers: 207
Google


Koploperforum Digitale Treinbesturing
Startpagina | Mijn bestanden | Profiel | Registreer | Recente onderwerpen | Leden | Zoeken | FAQ
Gebruikersnaam:
Wachtwoord:
Selecteer taal
Wachtwoord opslaan
Wachtwoord vergeten?

Modelspoorwijzer.net

Op 18 Maart 2019 is Paul Haagsma helaas overleden.

Wij wensen de familie en vrienden sterkte toe!

Lees en of praat hier mee.



 Alle forums
 Installatie
 Technische installatie
 aansluiting interface met pc
 Nieuw onderwerp  Reageer op onderwerp
 Printversie
Vorige pagina
Auteur Vorig onderwerp Onderwerp Volgend onderwerp Pagina: 1 2 3 (of 3)

stanny

Belgium
52 Posts

Geplaatst - 05 feb 2008 :  00:30:29  Toon profiel  Reageer met citaat
heel stilletjes, sshhht...

het loopt alleen nu wat mis tussen het feit dat koploper nogal vaak zegt dat "buiten koploper om de centrale eenheid afgezet is"
maar blijkbaar is dit erger via de laptop (vanwaar ik nu even aan het testen ben) dan van de vaste pc uit... dat moet ik nog eens even nakijken

is het normaal dat in test loc de loc's nogal lang blijven rijden na het commando op stop gezet te hebben?

de wissels en bezetmeldingen reageren onmiddellijk...
koploper zit nu wel te "zagen" over blokken en lengtes van treinen die niet overeenstemmen, maar dat zijn zorgen voor later, ik weet nu op zen minst dat men bezetmeldingen werken!

ik ga gerust slapen :)

see ya all tomorrow en bedankt aan iedereen om mee te denken!

Ga naar bovenaan de pagina

Wissels

Netherlands
1435 Posts

Geplaatst - 05 feb 2008 :  00:35:29  Toon profiel  Bezoek de homepagina van Wissels  Reageer met citaat
Hallo Stijn,

dat de wissels direkt werken is voor mij een teken dat de communicatie goed is,

met vriendelijke groet,

Walter

Software modeltreinen
Ga naar bovenaan de pagina

PaHaSOFT

3413 Posts

Geplaatst - 05 feb 2008 :  06:55:29  Toon profiel  Reageer met citaat
@Walter/Hub,

@Walter
Helaas ben ik het niet met je eens. Als Koploper vaak meldt dat de centrale eenheid buiten Koploper om op stop is gezet terwijl dit niet het geval is, dan is erg echt een probleem in de communicatie met het CTS signaal.

@Hub
Wat heeft het voor zin om het te zetten op de Pc als bij het openen van de commpoort door Koploper toch weer alle zaken overruled worden?

Mvg,
Paul.
Ga naar bovenaan de pagina

stanny

Belgium
52 Posts

Geplaatst - 13 feb 2008 :  22:27:42  Toon profiel  Reageer met citaat
om jullie een update te geven

het ging lang goed met koploper... snel was het niet maar ik kon wissels snel aansturen en men bezetmeldingen reageerden onmiddellijk...
tot gisteren, nadat ik nog eens een reeks viessmann 5233 op de s88 link aangesloten had en men computer netjes terug afgedekt had na het installeren van een nieuwe grafische kaart met twee video uitgangen (nu weten jullie welke handelingen ik gedaan heb tussen het goed werken en het niet meer werken)
blijk ik geen bezetmeldingen meer te kunnen zien in koploper en gaat alles plotseling héél traag, wat wel een voordeel is, ik kan nu de centrale eenheid afsluiten zonder dat koploper vastloopt (afsluiten van de centrale eenheid gebeurd nu binnen de 25 seconden)
zelfs in testmodus loopt de verwerking zoals je ze kan zien onderaan op het scherm héél traag

ik begrijp er niets meer van...
ik ga nu eerst men bezetmeldingen op men cs aansluiten en kijken of ze dan werken... de decoders hebben in ider geval spanning (viessmann 5233) dat heb ik nagekeken
Ga naar bovenaan de pagina

phdirk

Netherlands
2001 Posts

Geplaatst - 13 feb 2008 :  22:51:50  Toon profiel  Reageer met citaat
Hallo Stijn,

Bij de Viessmann5233 moet je er rekening mee houden dat één 5233 eigenlijk een halve S88 bezetmelder is. In mij systeem, waar ik ook 5233's gebruik naast een TwinCenter, moet ik altijd een even aantal 5233 gebruiken, omdat het systeem niet met halve bezetmelders kan omgaan. Wellicht iets om ook in jouw systeem op te letten.

Met beste groeten
Dirk
HO=TC
Ga naar bovenaan de pagina

stanny

Belgium
52 Posts

Geplaatst - 13 feb 2008 :  22:59:59  Toon profiel  Reageer met citaat
jeps dirk, dat weet ik

ik heb eerst 4 5233, dan een normale 5217, dan terug 8 5233
ik heb ze net op men CS terug aangesloten en ze werken perfect, het is te zeggen de 5233 toch
de 5217 (alle punten via contactrail)geeft hééél hééél hééél soms een kleine detectie, het vakje op het CS aarzelt bijna om te veranderen van status :)
ik heb nu een loc op een contactrail staan maar dit geeft geen bezet op het scherm, hier is dus duidelijk nog iets mis mee

echter koploper reageert nergens op, toch kan ik loc's (na lang wachten) aan de praat krijgen
Ga naar bovenaan de pagina

stanny

Belgium
52 Posts

Geplaatst - 13 feb 2008 :  23:05:57  Toon profiel  Reageer met citaat
ik heb via testlmodus een loc laten rijden, deze doet het, mits de nodige wachttijd, dus er is nog communicatie met de baan...
Ga naar bovenaan de pagina

stanny

Belgium
52 Posts

Geplaatst - 13 feb 2008 :  23:44:10  Toon profiel  Reageer met citaat
hier nog eens men database

Download Attachment: zoldercity_20080125_213322_20080204_002858_20080213_234015.bck
73,96 KB
Ga naar bovenaan de pagina

Wissels

Netherlands
1435 Posts

Geplaatst - 14 feb 2008 :  00:10:41  Toon profiel  Bezoek de homepagina van Wissels  Reageer met citaat
Hallo Stijn,

ik kom aan 7 terugmelders, terwijl jij er 8 hebt ingesteld, ook in je database heb je S88 terugmelddecoder 7 overgeslagen.

4x5233 = 2 x S88
1x5217 = 1 x S88
8x5233 = 4 x S88

wil jij je database testen zonder terugmelders,
Vervolgens met de 5217 alleen aangesloten, met digitale terugmelddecoders op 1
En vervolgens per 2 de 5233 weer aansluiten.

Ik zou het probleem niet zoeken in een nieuwe videokaart, via een directX testprogramma is zo uitgetest of deze goed werkt.

met vriendelijke groet,

Walter

Software modeltreinen
Ga naar bovenaan de pagina

stanny

Belgium
52 Posts

Geplaatst - 14 feb 2008 :  00:33:14  Toon profiel  Reageer met citaat
walter,

de videokaart kan er idd niets mee te maken hebben, was gewoon maar om aan te duiden dat ik geen grote veranderingen in bepaalde systemen (koploper) gedaan heb, ik heb gewoon met totaal andere zaken bezig geweest...

de bezetmelders zijn nog niet compleet...
hardwarematig heb ik er nu al zeven aangesloten
softwarematige instellingen van de bezetmelding zal ik vrijdag nakijken (morgen valentijn en moeten we weer ons beste beentje voorzetten om moeder de vrouw gelukkig te houden)
Maar dit kan toch niets te maken hebben met het niet uitlezen van de eerste bezetmelders, ofwel?

wat denk je over de contactrails en hun slechte melding? kan er vuil op de sporen liggen dat slecht contact maakt? de loc's rijden nochtans netjes over de contactrails...

ik heb 1 contactpunt van de twee per rail aangesloten op de 5217...
de blokken waar de contactrials inleggen hebben ook een nieuw massapunt, dus ik het kan al geen slechte massa zijn...
Ga naar bovenaan de pagina

Wissels

Netherlands
1435 Posts

Geplaatst - 14 feb 2008 :  07:41:10  Toon profiel  Bezoek de homepagina van Wissels  Reageer met citaat
Hallo Stijn,

De contractrails en de wielen van de treinen goed schoon en vetvrij houden met bv. wasbenzine of alcohol, Denk hierbij ook aan de wielflensen. De bussen zijn al intern doorverbonden, dit om rails evt. te kunnen doorlussen. Je hoeft dus maar 1 bus aan te sluiten.

Ja ik geef de hardware van de terugmelders de schuld, deze oorzaak wil ik eerst uitsluiten,

met vriendelijke groet,

Walter



Software modeltreinen
Ga naar bovenaan de pagina
Pagina: 1 2 3 (of 3) Vorig onderwerp Onderwerp Volgend onderwerp  
Vorige pagina
 Nieuw onderwerp  Reageer op onderwerp
 Printversie
Ga naar:
Koploperforum Digitale Treinbesturing Problemen bij het forum? Stuur een email. Conrad
Bestel hier en steun het forum!
© EKweb 2006
Ga naar begin van deze pagina