Koploperforum Digitale Treinbesturing Aktieve Gebruikers: 211 / Bezoekers Vandaag: 3090
Hoogste aantal aktieve gebruikers: 225
Google


Koploperforum Digitale Treinbesturing
Startpagina | Mijn bestanden | Profiel | Registreer | Recente onderwerpen | Leden | Zoeken | FAQ
Gebruikersnaam:
Wachtwoord:
Selecteer taal
Wachtwoord opslaan
Wachtwoord vergeten?

Modelspoorwijzer.net

Op 18 Maart 2019 is Paul Haagsma helaas overleden.

Wij wensen de familie en vrienden sterkte toe!

Lees en of praat hier mee.

Open hier de rouwkaart van Paul Haagsma



 Alle forums
 Installatie
 Technische installatie
 PC herkend IB2 niet bij opstarten.
 Nieuw onderwerp  Reageer op onderwerp
 Printversie
Auteur Vorig onderwerp Onderwerp Volgend onderwerp  

lieberom

Netherlands
52 berichten

Geplaatst - 02 okt 2011 :  13:46:06  Toon profiel  Reageer met citaat
Hallo,

Na het aanzetten van de PC, aanzetten van de IB !! en het opstarten van Koploper het volgende.

Als ik op het groene spiegelei van koploper druk krijg ik de melding: geen respons van de centrale eenheid van de treinbaan.

Pas als ik de USB verbinding tussen de PC en IBII verbreek en opnieuw herstel(stekker eruit en weer erin), daarna herkend koploper de centrale eenheid wel.

Iemand enig idee waar ik het moet zoeken?
De laatste USB drivers van Uhlenbrock zijn geinstallerd.

U alvast dankend voor het lezen en meedenken,

Theo

Koploper, IB II, HSI-88, Power3(4x), Power4(1x) en dit alles in schaal N.

Wim Ros

Netherlands
5634 Posts

Geplaatst - 02 okt 2011 :  15:19:13  Toon profiel  Bezoek de homepagina van Wim Ros  Reageer met citaat
Goh, dat is nu toevallig. Dit al gelezen.
http://www.koploperforum.nl/topic.asp?TOPIC_ID=3533
Minder dan 12 uur geleden besproken.

Mvg
Wim.


Alleen de waarheid ligt in het midden

s88SD16-n s88XPressNetLI LocoNet-Interface s88LN xTreme Keerlus
Ga naar bovenaan de pagina

lieberom

Netherlands
52 Posts

Geplaatst - 02 okt 2011 :  16:01:56  Toon profiel  Reageer met citaat
Inderdaad gelezen, zie echter geen enkele aanknoping met mijn vraag.

Ikzoek de oorzaak eerder in de pc. Deze herkent de IB niet na het aanzetten van de PC. Pas na het herstellen van de verbinding tussen PC en IB herkent de PC de IB weer. (USB stekker eruit dan weer erin).

Daarna werkt het prima.

Theo

Koploper, IB II, HSI-88, Power3(4x), Power4(1x) en dit alles in schaal N.
Ga naar bovenaan de pagina

Wim Ros

Netherlands
5634 Posts

Geplaatst - 02 okt 2011 :  16:24:29  Toon profiel  Bezoek de homepagina van Wim Ros  Reageer met citaat
Test het dan met een andere PC, of met een andere USB aansluiting op de PC. Neem aan dat het dan wel altijd gewerkt heeft en nu ineens niet meer ofzo?

Mvg
Wim.


Alleen de waarheid ligt in het midden

s88SD16-n s88XPressNetLI LocoNet-Interface s88LN xTreme Keerlus
Ga naar bovenaan de pagina

phdirk

Netherlands
2001 Posts

Geplaatst - 02 okt 2011 :  20:37:27  Toon profiel  Reageer met citaat
Hallo Theo,

Ik denk toch dat het iets met je driver te maken heeft. Dat blijft altijd een lastig onderdeel van de USB-verbindingen. Weet je zeker dat je de meest recente driver van de IB2 hebt. Vaak staat die namelijk niet op de bijgeleverde CD, maar moet je soms downloaden van internet. Onder welke Windows-versie werk je, ook dat kan nog verschil maken.
Het lijkt erop dat de USB-poort niet juist wordt ge´nstalleerd bij het starten van de PC. Dat zou je moeten kunnen zien in het hardware-overzicht bij USB-poorten. Daar staat dan ergens een vraagteken. Kennelijk wordt de juiste driver wel opgehaald als je de verbinding opnieuw maakt. Dat wijst erop dat in eerste instantie ergens een oude driver vandaan wordt gehaald, mogelijk van een USB-poort die je eerder hebt ge´nstalleerd. Het wil dan wel eens helpen het programma bij die poort te de´nstalleren.

Met beste groeten
Dirk
HO=TC
Ga naar bovenaan de pagina

lieberom

Netherlands
52 Posts

Geplaatst - 02 okt 2011 :  21:47:40  Toon profiel  Reageer met citaat
Het gaat om een nieuwe, tweedehands, PC welke eerst helemaal schoon gemaakt is en nu draait er alleen koploper op. Besturing is XP.

Ik heb de juiste, laatste drivers geinstalleerd.

Op de vorige PC werkte het met dezelfde installatie prima, totdat deze crashte en helemaal niks meer deed.

Theo

Koploper, IB II, HSI-88, Power3(4x), Power4(1x) en dit alles in schaal N.
Ga naar bovenaan de pagina

Wim Ros

Netherlands
5634 Posts

Geplaatst - 02 okt 2011 :  21:53:48  Toon profiel  Bezoek de homepagina van Wim Ros  Reageer met citaat
Theo,

Dan denk ik dat je een probleem hebt met de USB kaart in je PC.

Mvg
Wim.


Alleen de waarheid ligt in het midden

s88SD16-n s88XPressNetLI LocoNet-Interface s88LN xTreme Keerlus
Ga naar bovenaan de pagina

lieberom

Netherlands
52 Posts

Geplaatst - 02 okt 2011 :  22:00:56  Toon profiel  Reageer met citaat
Dank je voor de info, gaan we daar verder zoeken.

Info van iemand die verstnd heeft van USB kaarten is natuurlijk altijd welkom....


Theo

Koploper, IB II, HSI-88, Power3(4x), Power4(1x) en dit alles in schaal N.
Ga naar bovenaan de pagina

Wim Ros

Netherlands
5634 Posts

Geplaatst - 02 okt 2011 :  22:11:43  Toon profiel  Bezoek de homepagina van Wim Ros  Reageer met citaat
Theo,

Ook die werken met een driver. Misschien even uit verwijderen en opnieuw installeren, niet geschoten is altijd mis, of een andere PC gebruiken.

Mvg
Wim.


Alleen de waarheid ligt in het midden

s88SD16-n s88XPressNetLI LocoNet-Interface s88LN xTreme Keerlus
Ga naar bovenaan de pagina

bellejt

Belgium
453 Posts

Geplaatst - 03 okt 2011 :  08:55:29  Toon profiel  Reageer met citaat
drivers verwijderen en opnieuw installeren.Bij USB moet je steeds EERST de drivers installeren en DAARNA pas de apparatuur aansluiten.Win XP zal dan zelf vragen of automatisch de juiste driver installeren bij het detecteren.

greetings,groetjes,salutations,Johnny T
Koploper-ECOS2 + 3 boosters ESU 8 Amp - PC P4 - decoders Viessman
Ga naar bovenaan de pagina

phdirk

Netherlands
2001 Posts

Geplaatst - 03 okt 2011 :  18:49:39  Toon profiel  Reageer met citaat
Hoi Theo,

Ik zou ook de tips van Wim en Johnny volgen. Omdat het een tweedehandse PC is, kan het zijn dat ergens nog "oude" USB-drivers staan. Als je de USB kaart deinstalleert en vervolgens de PC weer opstart, wordt de USB-kaart weer ge´nstalleerd met hopelijk de goede drivers. Dan de IB2 driver installeren en dan de IB2 aansluiten. Dat zou moeten werken.

Met beste groeten
Dirk
HO=TC
Ga naar bovenaan de pagina

lieberom

Netherlands
52 Posts

Geplaatst - 03 okt 2011 :  21:10:24  Toon profiel  Reageer met citaat
Dank voor de tips zal eea uitproberen en jullie op de hoogte houden.

MVG, Theo

Koploper, IB II, HSI-88, Power3(4x), Power4(1x) en dit alles in schaal N.
Ga naar bovenaan de pagina
  Vorig onderwerp Onderwerp Volgend onderwerp  
 Nieuw onderwerp  Reageer op onderwerp
 Printversie
Ga naar:
Koploperforum Digitale Treinbesturing Problemen bij het forum? Stuur een email. Conrad
Bestel hier en steun het forum!
© EKweb 2006
Ga naar begin van deze pagina