Koploperforum Digitale Treinbesturing Aktieve Gebruikers: 260 / Bezoekers Vandaag: 12499
Hoogste aantal aktieve gebruikers: 681
Google


Koploperforum Digitale Treinbesturing
Startpagina | Mijn bestanden | Profiel | Registreer | Recente onderwerpen | Leden | Zoeken | FAQ
Gebruikersnaam:
Wachtwoord:
Selecteer taal
Wachtwoord opslaan
Wachtwoord vergeten?

Modelspoorwijzer.net

 Alle forums
 Update's
 Versie 6.7
 Vraag voor rijders met IB-Basic
 Nieuw onderwerp  Reageer op onderwerp
 Printversie
Auteur Vorig onderwerp Onderwerp Volgend onderwerp  

PaHaSOFT

3377 berichten

Geplaatst - 10 jan 2010 :  19:12:47  Toon profiel  Reageer met citaat
Hoi Koplopers,

Een vraag voor bovenstaande gebruikers. Ik naam aan dat jullie al rijden met versie 6.7.

Wat gebeurd er in de volgende situatie:
- Zet IB-basic aan
- start Koploper op
- druk op groene spiegelei en wat een paar seconde
- druk nu op rode spiegelei; Koploper stopt communicatie
- druk nu weer op groene spiegelei.

Na de laatste stap ben ik nieuwsgierig wat er bij juliie gebeurd? Rijdt Koploper gewoon of komt er een melding? Zo ja welke?

Bedankt voor de moeite!

Mvg,
Paul.

Lex

Netherlands
38 Posts

Geplaatst - 10 jan 2010 :  22:24:29  Toon profiel  Reageer met citaat
Hoi Paul,

Doet het dan gewoon. Tot mijn verbazing kan ik met de IB Basic gewoon rijden, schakelen etc, terwijl koploper actief is, Zonder enig probleem neemt koploper het over zodra je weer op de pc gaat. Ik heb nu een proefrondje, maar ben benieuwt wat voor consequenties het heeft bij een complexe baan. Hopelijk gaat het dan nog, kun je mooi rangeren enzo

Tot zover vind ik het een pracht programma en is het het eerste forum waar ik op ben dat adequaat reageert en waar veel op te vinden is

Groeten,

Lex
Ga naar bovenaan de pagina

PaHaSOFT

3377 Posts

Geplaatst - 22 jan 2010 :  22:13:19  Toon profiel  Reageer met citaat
Hoi,

Blijkbaar zeer weinig IB-basic rijders. Weer jammer dat ik moeite heb gedaan om deze te ondersteunen. Voor de toekomst weer een leer moment.

Mvg,
Paul.
Ga naar bovenaan de pagina

mark147

Netherlands
26 Posts

Geplaatst - 23 jan 2010 :  13:06:42  Toon profiel  Bezoek de homepagina van mark147  Reageer met citaat
Hoi Paul,

Rijden doe ik met de IB basic.
Echter, ik had simpelweg dit berichtje niet gelezen.
Zodra ik even tijd heb zal ik dit proberen.
Tijd is een schaars iets met een klein meisje van net een jaar oud hahaha.

Groetjes

Mark
Ga naar bovenaan de pagina

Beterdam

11 Posts

Geplaatst - 25 jan 2010 :  00:58:56  Toon profiel  Reageer met citaat
Goededag Paul,

Lees je oproep nu pas, sorrie.
Heb ook IB + Koploper en schakel eigenlijk elke keer bij het opstarten zoals jij aangeeft. Dus IB en daarna op groen ei, vervolgens op rood, en weer op het groene ei. Dit om te kijken of er inderdaad contact is. Koploper geeft ook prima aan als er geen contact is, maar het is een automatische handeling geworden van me.

Bij het weer aanklikken van het groen ei (de laatste klik dus) geeft Koloper wel iets aan (vermoed dat er gemeld is dat er weer contact is ofzo) maar dit zo snel weer uit beeld dat het eigenlijk niet opvalt. En alles werkt als een trein.

En niet als Lex kan ik met de IB Basic gewoon rijden, schakelen etc, terwijl koploper actief is.

Hoop je alsnog iets geholpen te hebben.

mvrgr.
Jos.
Ga naar bovenaan de pagina

jeroenk

Netherlands
28 Posts

Geplaatst - 25 jan 2010 :  21:42:56  Toon profiel  Reageer met citaat
Hallo Paul,

Nou hier een trouwe IB+Koploper gebruiker. Hoewel me laatste automatische backup was van 4-12-2009.

Precies gedaan zoals je ons gevraagd hebt:

eerst met
config v6.7, build 101. Tja de tijd is soms schaars.

vervolgens met
config v6.7, build 105. Gelijk weer helemaal bij!

Bottom-line:
geen melding! maar lekker rijden met die treinen.

groeten,
Jeroen




Ga naar bovenaan de pagina

ron

Netherlands
56 Posts

Geplaatst - 22 mrt 2010 :  16:48:17  Toon profiel  Reageer met citaat
Hoi Paul,

Ik rijdt met TC (ik neem aan dat dat geen verschil maakt), maar ik had door allerlei herinstallaties nog geen 6.7 geinstalleerd. (een probleem per keer). Ik zal eind van de week eens kijken.

Mvg
Ron

Fleischmann N, TC, S88, BMD16, Par63, Loconet>RS232
Ga naar bovenaan de pagina

coentje

Netherlands
1 Posts

Geplaatst - 22 mrt 2010 :  16:55:48  Toon profiel  Reageer met citaat
hallo allemaal,
ik heb me een I.B. Basic gekocht en Loconet onderdelen waaronder de USB buffer daar ik geen seriŽle poort op de I.B. heb maar nu herkent koploper de I.B. niet?

Weet daar iemand een oplossing voor, of moet ik me alsnog een andere locobuffer aanschaffen?
Ga naar bovenaan de pagina

Wim Ros

Netherlands
5373 Posts

Geplaatst - 24 mrt 2010 :  17:57:46  Toon profiel  Bezoek de homepagina van Wim Ros  Reageer met citaat
Coen,

De IB-Basic is voor Koploper ook geen Intellibox/Twincenter digital systeem, maar is een LocoNet systeem. Bij digital systeem kiezen voor LocoNet en een baudrate van 115200 bij de comport die door de USB installatie via de CD is aangemaakt door je PC.

De IB-Bais heeft een eigen computer aansluiting via USB, daar hoef je geen aparte of extra interface bij te kopen.

Mvg
Wim.


Alleen de waarheid ligt in het midden
Ga naar bovenaan de pagina

ron

Netherlands
56 Posts

Geplaatst - 26 mrt 2010 :  15:57:21  Toon profiel  Reageer met citaat
Hallo Wim, Paul,

Ik dacht aanvankelijk dat mijn al jaren oude TC wel zoiets als IB basic zou zijn. Na Wim's opmerking gezocht op de Uhlenbrock site, maar behalve de prijs werd ik niet veel wijzer. Dus gezien het prijsverschil is mijn TwinCenter dus wel veeeel beter.
Inmiddels ook 6.7 geinstalleerd en alles rijdt ook na herhaald in- en uitschakelen zonder commentaar.

Met vriendelijke groet,

Fleischmann N, TC, S88, BMD16, Par63, Loconet>RS232
Ga naar bovenaan de pagina
  Vorig onderwerp Onderwerp Volgend onderwerp  
 Nieuw onderwerp  Reageer op onderwerp
 Printversie
Ga naar:
Koploperforum Digitale Treinbesturing Problemen bij het forum? Stuur een email. Conrad
Bestel hier en steun het forum!
© EKweb 2006
Ga naar begin van deze pagina