Koploperforum Digitale Treinbesturing Aktieve Gebruikers: 279 / Bezoekers Vandaag: 8242
Hoogste aantal aktieve gebruikers: 681
Google


Koploperforum Digitale Treinbesturing
Startpagina | Mijn bestanden | Profiel | Registreer | Recente onderwerpen | Leden | Zoeken | FAQ
Gebruikersnaam:
Wachtwoord:
Selecteer taal
Wachtwoord opslaan
Wachtwoord vergeten?

Modelspoorwijzer.net

 Alle forums
 Installatie
 Technische installatie
 Nog steeds ontkoppelrails die blijven hangen
 Nieuw onderwerp  Reageer op onderwerp
 Printversie
Auteur Vorig onderwerp Onderwerp Volgend onderwerp  

dany

Belgium
30 berichten

Geplaatst - 14 aug 2009 :  11:41:25  Toon profiel  Reageer met citaat
Goede middag,
ik heb nog steeds het probleem van de ontkoppelrails die blijven hangen. Ik kan ze wel aansturen, maar ze vallen niet af. Het materiaal dat ik heb is Fleischmann Piccolo, Fleischmann Twin Center en ESU Switch Pilot.
Ik weet intussen dat er in de handleiding van de Switch Pilot staat dat je de CV kunt programmeren via de Twin Center, maar ik kan niet vinden hoe, en zit muurvast.
Het lijkt misschien stom, maar kan iemand mij een stap voor stap instructie uitschrijven over hoe je dit moet doen. De combinatie van de 2 handleidingen brengt mij geen millimeter verder.
Wie helpt?
Groetjes en bedankt voor de info,

Dany

Dany

remunj

Netherlands
809 Posts

Geplaatst - 14 aug 2009 :  13:07:19  Toon profiel  Reageer met citaat
Dany,

Dan is het handiger om het bestaande topic verder te gaan ipv in een ander forum oderdeel een nieuw draadje te starten met hetzelfde probleem.
Is voor de overzichtlijkheid wel zo handig.

Heb je gedaan wat Ben en Ab je geadviseerd hebben?

En die stap voor stap instructie heb je al. Dat zijn de handleidingen.
In de switchpilot handleiding vanaf blz 15.
En hoofdstuk 9 in de IB handleiding.

Gr.
Eric
Ga naar bovenaan de pagina

Agebe

Netherlands
395 Posts

Geplaatst - 14 aug 2009 :  13:48:13  Toon profiel  Reageer met citaat
Hallo Dany,

Om de switch pilot te programmeren, dient deze te worden aangesloten op de programmeer rails, van de Twincenter.
Het beste en veiligst is de Switchpilot helemaal los te nemen, en de voedings punten op de programmeer rails aant sluiten.
Tevens dient er zoals in de handleiding staat vermeld, op de eerste poort een belasting weerstand te worden aan gesloten
Het Twincenter zet je in de programmeer mode, en dan kiezen voor de byte mode en vul je bij het aangegeven CV de waarde in die overeen komt met wat je van de switch pilot wilt.
Gewoon goed in de tabel kijken van de handleiding.
Default staat de switch pilot ook op moment schakelen.
Kijk ook voor de zekerheid het schakelaartje na. Heb je die niet perongeluk verschoven?
Lees goed en zorgvuldig de hanleiding van zowel het TC en die van de Switchpilot.

Mvg Ab Boezerooij


Ab Boezerooij (Koploper,ECOS-IB,HSI-88, HO, NS)
Ga naar bovenaan de pagina

dany

Belgium
30 Posts

Geplaatst - 14 aug 2009 :  16:21:47  Toon profiel  Reageer met citaat
Goede middag,
het schakelaartje van de Switch Pilot staat op K83. Als ik het goed voorheb, hoort het zo.
Ik zal eens proberen om te doen zoals je gezegd hebt en de SP op de programmeerrail aansluiten en dan stap voor stap te doen zoals je voorstelt.
Groetjes,
Dany

Dany
Ga naar bovenaan de pagina

dany

Belgium
30 Posts

Geplaatst - 21 aug 2009 :  12:31:21  Toon profiel  Reageer met citaat
Goede middag,
gezien de hoge temperatuur in mijn treinkamer heb ik pas deze morgen één en ander geprobeerd. Ik krijg wel de melding "fout" op mijn Twin Center.
Ik leg hier even uit hoe ik te werk ben gegaan:
De switch pilot is aangesloten op het programmeerrail. Zoals vermeld in de handleiding werden de aansluitingen "TrkA en PwA" aangesloten op het ene spoor en de aansluitingen "TrkB en PwB" op de andere. Op de uitgang 1 "C en OutA" is een weerstand van 180 Ohm verbonden. De schakelaar staat op "K83". Als ik op de programmeerschakelaar druk gebeurt er niets.
In de basisinstellingen van het Twin Center werd gekozen voor "enkel programmeerspoor". Als "mode" is gekozen voor "programmeermode".
Dan verder naar "DCC en verder naar "CV-prog. Byte". Als ik dan de CV 5 of 6 kies (Dit zijn de CV's voor uitgang 3 en 4 waarop de ontkoppelrails aangesloten zijn), daar de waarde 15 invoer en op de return knop duw, gaat de Led op de Switch Pilot 1 x flitsen. Op de display van het Twin Center komt eerst "Prog" en draait het balkje zoals het hoort, maar direct nadien krijg ik de melding "fout".

Heeft iemand een idee wat er fout kan zijn? Ook bij het "lezen" van de CV, krijg is de melding "fout".

Dany
Ga naar bovenaan de pagina

Agebe

Netherlands
395 Posts

Geplaatst - 21 aug 2009 :  20:48:37  Toon profiel  Reageer met citaat
Hallo Dany,

Rijdt jij schaal N ? Dan kan het zijn dat de spanning iets lager is.
Om goed te programmeren moet er een stroom van 60 mA lopen.
Zelf heb ik er wel eens een spoel van een wissel aan gehangen, waardoor er een grotere stroom loopt.
Volgens de handleiding mag je er ook een lamp voor een modelbaan aan hangen.
Een veel lagere weerstand mag ook.

Mvg Ab Boezerooij

Ab Boezerooij (Koploper,ECOS-IB,HSI-88, HO, NS)
Ga naar bovenaan de pagina

dany

Belgium
30 Posts

Geplaatst - 22 aug 2009 :  06:02:24  Toon profiel  Reageer met citaat
Goede morgen,

ik rij inderdaad spoor N. Ik probeer eens met die wisselaandrijving.

Ik laat later vandaag nog iets weten.

Groetjes en bedankt,

Dany

Dany
Ga naar bovenaan de pagina

Agebe

Netherlands
395 Posts

Geplaatst - 22 aug 2009 :  08:07:32  Toon profiel  Reageer met citaat
Hallo Dany,

Hou met een wissel aandrijving rekening met de eindafschakeling. Tijdens het programmeren schakelde het wissel bij mij gewoon om! Het wissel moet in de juiste stand staan, dus niet te snel opgeven en een keer met de hand omschakelen.
Let daar even op. Een veel lagere weerstand gebruiken is aan te bevelen.
Maar proberen kan geen kwaad.
Ook met de Ecos kreeg ik wel eens fout meldingen.

Mvg Ab Boezerooij

Ab Boezerooij (Koploper,ECOS-IB,HSI-88, HO, NS)
Ga naar bovenaan de pagina

dany

Belgium
30 Posts

Geplaatst - 22 aug 2009 :  12:08:15  Toon profiel  Reageer met citaat
Weeral pech.
Op het display van het TC kreeg ik bij het programmeren de melding "OK". Bij lezen echter de melding "fout". Het werkt wel nog steeds niet. De ontkoppelrails blijven hangen en erger is dat als je op één knop op het TC drukt, de twee ontkoppelrails die op die uitgang aangesloten zijn, geactiveerd worden, en beide geactiveerd blijven en dus niet afvallen. Ik heb reeds eens geprobeerd om de draden te wisselen, maar met hetzelfde resultaat.

Stilaan wordt ik het een beetje moe en denk er zelfs over om eens een ander merk en type decoder te gaan gebruiken, maar dan enkel voor de ontkoppelrails.

Weet je nog iets om te proberen?

Groetjes, en werken of niet, toch bedankt.

Dany

Dany
Ga naar bovenaan de pagina

PaHaSOFT

3377 Posts

Geplaatst - 22 aug 2009 :  15:12:48  Toon profiel  Reageer met citaat
Dany,

Dit is een Koploperforum en het lijkt mij dat jij meer problemen met het digitale system hebt dan met Koploper. Misschien een ander forum proberen?

Mvg,
Paul.
Ga naar bovenaan de pagina
  Vorig onderwerp Onderwerp Volgend onderwerp  
 Nieuw onderwerp  Reageer op onderwerp
 Printversie
Ga naar:
Koploperforum Digitale Treinbesturing Problemen bij het forum? Stuur een email. Conrad
Bestel hier en steun het forum!
© EKweb 2006
Ga naar begin van deze pagina