Koploperforum Digitale Treinbesturing Aktieve Gebruikers: 218 / Bezoekers Vandaag: 12217
Hoogste aantal aktieve gebruikers: 681
Google


Koploperforum Digitale Treinbesturing
Startpagina | Mijn bestanden | Profiel | Registreer | Recente onderwerpen | Leden | Zoeken | FAQ
Gebruikersnaam:
Wachtwoord:
Selecteer taal
Wachtwoord opslaan
Wachtwoord vergeten?

Modelspoorwijzer.net

 Alle forums
 Update's
 Versie 6.7
 Vraag voor rijders via Loconet protocol
 Nieuw onderwerp  Reageer op onderwerp
 Printversie
Auteur Vorig onderwerp Onderwerp Volgend onderwerp  

PaHaSOFT

3377 berichten

Geplaatst - 22 jan 2010 :  22:17:59  Toon profiel  Reageer met citaat
Hoi iedereen,

Vraag voor rijders met Loconet (hopelijk zijn dit er meer dan IB)basic rijders), dus rijders met als digitaal systeem Loconet in Koploper.

Komt bij jullie wel eens de melding voor "De communicatie met de digitale centrale is verbroken!"?

Zo ja hoevaak en kan je misschien ook iets vertellen over de omstandigheden?
Zo nee dat hoor ik ook graag zodat ik mijzelf een inschatting kan maken van de eventuele problemen.

Mvg,
Paul.

hubertus

Netherlands
1164 Posts

Geplaatst - 22 jan 2010 :  22:23:56  Toon profiel  Reageer met citaat
Hallo Paul,

De laatste maanden niet veel gereden, maar deze melding ben ik volgens mij nooit tegengekomen.

groet, Huub
Ga naar bovenaan de pagina

sjongele

36 Posts

Geplaatst - 22 jan 2010 :  22:35:35  Toon profiel  Reageer met citaat
Hoi Paul,

Ik kan me niet herinneren deze melding gezien te hebben sinds ik met een LocoNet interface werk.

Configuratie: PC (XP), serieel -> LocoNet interface (Wim Ros/Karst Drenth) -> Intellibox. Weet niet of het uitmaakt, maar de terugmelders gaan ook direct via LocoNet (dus niet via s88 de Intellibox in oid).

Groeten,

Sander
Ga naar bovenaan de pagina

bverbiest

Netherlands
86 Posts

Geplaatst - 22 jan 2010 :  23:12:45  Toon profiel  Reageer met citaat
Paul

Ik heb de zelfde configuratie als Sander en herken het probleem niet.
Vroeger wel vaak spontane resets, maar met de loconet interface geen problemen meer gehad. Ik rij niet echt veel dus telt het misschien niet volledig.

Met vriendelijke treingroet,
Barend Verbiest
Ga naar bovenaan de pagina

karst.drenth

Netherlands
78 Posts

Geplaatst - 22 jan 2010 :  23:36:55  Toon profiel  Bezoek de homepagina van karst.drenth  Reageer met citaat
Nooit zelf gezien tijdens bedrijf ( ook niet bij de 3 x 8 uur test op Rail 2009 van de demo pendelbaan ) . Wel met een ( nog ) niet goed werkende interface in de ontwikkelfase

Hoor het soms wel van 'klanten' van de LocoNetIF maar die hebben dan bijna zonder uitzondering problemen met USB-serial converters.

Grtzz,

Karst

@Paul, je werk is echt niet voor niets geweest hoor, er rijden vele tientallen tevreden gebruikers op deze manier
Ga naar bovenaan de pagina

JackvdW

Netherlands
294 Posts

Geplaatst - 23 jan 2010 :  02:02:23  Toon profiel  Reageer met citaat
Hoi Paul,

Bij mij heb ik de mededeling ook nog nooit gezien.

Configuratie: PC XP, serieel > LocoNet interface Wim/Karst > TC > terugmelding op S88 > alleen DCC.

Nooit rare dingen alles rijd perfect.

Groeten Jack
Ga naar bovenaan de pagina

J.Heuschkiel

Netherlands
131 Posts

Geplaatst - 23 jan 2010 :  02:32:11  Toon profiel  Reageer met citaat
Hallo Paul,

Ja, in het begin van overschakelen naar LocoNet heb ik die melding herhaaldelijk gehad.

Mijn eerste configuratie was:
- IB via RS232/PC
- HSI via USB-interface naar de PC
!!! Herhaaldelijk de beruchte IB-reset !!!

Mijn tweede configuratie was:
- IB via Loconet (Wim Ros) via RS232/PC
- HSI via USB-interface naar de PC
!!! HIERBIJ TRAD DIE FOUT OP !!!
Na veel experimenteren bleek dat de RS232 op de PC een storende factor speelde, want bij verwisselen ging de HSI herhaaldelijk in de fout.
Uiteindelijk een tweede, identieke USB-interface gekocht, dus de huidige configuratie is:
- IB via Loconet (Wim Ros) via USB-interface naar de PC
- HSI via USB-interface naar de PC
En nu werkt het al de nodige weken foutloos.

Wat ik tijdens het experimenteren wel merkte :
Als ik de Baudrate van de seriŽle poort aan het Loconet-interface in Windows lager zette (wat eigenlijk op zich al niet goed is), de fout zich minder vaak voordeed.

M.vr.gr.
Jo Heuschkiel
H0 - IB-Loconet - HSI - DCC - Koploper
Ga naar bovenaan de pagina

Ben

Netherlands
551 Posts

Geplaatst - 23 jan 2010 :  09:15:26  Toon profiel  Reageer met citaat
Ook hier geen herkenning. Rij vrijwel dagelijks en altijd probleemloos.

De oude IB met Wim/Karst interface via een USB/RS232 convertor.

Gr, Ben.
Ga naar bovenaan de pagina

Rob Fongers

Netherlands
649 Posts

Geplaatst - 23 jan 2010 :  11:01:24  Toon profiel  Reageer met citaat
Hallo Paul,

Ja hier wel en zelfs regelmatig, te reproduceren ho maar. De ene keer reset de TC de andere keer staat ie gewoon uit. Werk hier nog via de LCIF met seriŽle aansluiting.



Grtzz Rob


TC / DCC - N Spoor - Koploper - Loconet interface - 3 x S88LN -tijdperk V/VI Duits-internationaal
Ga naar bovenaan de pagina

Wim Romijn

Netherlands
720 Posts

Geplaatst - 23 jan 2010 :  14:29:15  Toon profiel  Reageer met citaat
Hallo Paul,

Nooit gezien.
Oude IB > loconet Wim/Karts > terugmelding loconet.

(momenteel weinig tijd voor rijden door organiseren kampioenschappen)

Mvtgr,

Wim Romijn.
H0 - IB - loconet
Ga naar bovenaan de pagina

teppp01

Netherlands
81 Posts

Geplaatst - 23 jan 2010 :  17:29:05  Toon profiel  Reageer met citaat
Hallo paul,

ťťn keer gehad toen was de voedings stekker uit de IB gevlogen
en de melding naar mijn idee terecht.
Verder nooit gehad.

Configuratie: PC (XP), serieel -> LocoNet interface (Wim Ros/Karst Drenth) -> Intellibox. Terug melding S88 via IB

mvtgr

Piet

Rij sinds 6 jaar met Koploper, Intellibox en Trix Express met par63 en dec63
Ga naar bovenaan de pagina

Frans Hin

Netherlands
3 Posts

Geplaatst - 23 jan 2010 :  18:45:17  Toon profiel  Reageer met citaat
Hallo Paul,

bij mij werkt de loconet configuratie naar volle tevredenheid.

Mijn configuratie:

Laptop W98, serieel > LocoNet interface Wim/Karst > IB > terugmelding Loconet > MM en DCC door elkaar.

Wel is het incidenteel voorgekomen dat de communicatie tussen Koploper en de IB verbroken werd. Ik had daarbij het idee dat de 'schuld' daarvan bij de IB lag, omdat na opnieuw inschakelen van de IB de communicatie meestal weer voortgezet kon worden. Dit probleem is uiterst zelden voorgekomen en alleen tijdens de herstart (na stop/noodstop) van het rijden.

Bij een andere gebruiker met de configuratie XP, IB Basic, Loconet terugmelders, (die ik help met het gebruik van Koploper) is een soortgelijke communicatiestoring ook incidenteel voorgekomen. In die gevallen werkte ook de communicatie tussen Koploper en de IB Basic niet meer. Bij deze gebruiker kan ik me de melding 'De communicatie met de digitale centrale is verbroken' eveneens niet herinneren.

Met vriendelijke groet,

Frans Hin
Ga naar bovenaan de pagina

lok1614

Netherlands
14 Posts

Geplaatst - 24 jan 2010 :  13:08:22  Toon profiel  Bezoek de homepagina van lok1614  Reageer met citaat
Ha paul,

Wij rijden op de club met de locobuffer (van hdl) en een IB, de melding nog niet voorbij zien komen. Sinds de loconet functie in koploper zit werken wij er mee.

Gr peter de heij
Ga naar bovenaan de pagina

Hans

Netherlands
13 Posts

Geplaatst - 24 jan 2010 :  17:25:06  Toon profiel  Reageer met citaat
Hallo Paul,

Nooit deze melding gezien. Sinds gebruik van onderstaande combinatie geen enkel probleem meer met communicatie of resets.

(IB en USB-Loconet interface van ‹hlenbrock. Terugmelding nog via S88)

Hans K
Ga naar bovenaan de pagina

ron

Netherlands
56 Posts

Geplaatst - 22 mrt 2010 :  17:00:24  Toon profiel  Reageer met citaat
Hoi Paul,

Ik rijd met TC en heb een Loconet Interface naar de RS232. Omdat ik de laatste tijd bezetmelders opnieuw ingedeeld heb (nog via S88) ivm toekomstige booster(s) moet ik regelmatig terug naar "blokken". Dus uit- en aanschakelen. Het loopbalkje verschijnt. Geen meldingen en alles rijdt weer. (ik rijd overigens nog wel met 6.6).

Mvg
Ron

Fleischmann N, TC, S88, BMD16, Par63, Loconet>RS232
Ga naar bovenaan de pagina

Mathieugraus

Netherlands
2 Posts

Geplaatst - 22 mrt 2010 :  21:14:22  Toon profiel  Reageer met citaat
Hallo Paul

Ik heb regelmatig deze melding. Vooral tijdens het begin.

IB -- loconet interface -- computer.

werk met windows XP
Puur voor koploper. verder geen programma's geinstaleerd

Groet
Mathieu
Ga naar bovenaan de pagina

pa1_hub

Netherlands
506 Posts

Geplaatst - 22 mrt 2010 :  23:58:47  Toon profiel  Reageer met citaat
Hallo Mathieu,

Lees het bericht van Paul
http://www.koploperforum.nl/topic.asp?TOPIC_ID=2640
en
http://www.pahasoft.nl/

Met vriendelijke groet,
Hub
Ga naar bovenaan de pagina

Wim Ros

Netherlands
5373 Posts

Geplaatst - 23 mrt 2010 :  00:14:12  Toon profiel  Bezoek de homepagina van Wim Ros  Reageer met citaat
Hallo Mathieu,

Welke interface gebruik je en maak je misschien ook gebruik van een USB naar serial adapter?
Het probleem heeft niet echt met koploper te maken, denk ik.

Mvg
Wim.

Alleen de waarheid ligt in het midden
Ga naar bovenaan de pagina

ron

Netherlands
56 Posts

Geplaatst - 26 mrt 2010 :  16:05:03  Toon profiel  Reageer met citaat
Hoi,

Inmiddels 6.7 geinstaleerd. Ook dit werkt zonder commentaar.

Mvg
Ron

Fleischmann N, TC, S88, BMD16, Par63, Loconet>RS232
Ga naar bovenaan de pagina

Wim Ros

Netherlands
5373 Posts

Geplaatst - 27 mrt 2010 :  00:05:02  Toon profiel  Bezoek de homepagina van Wim Ros  Reageer met citaat
Hi,

Even een berichtje van het thuisfront.

Als er problemen zijn met de LocoNet-Interface van Karst en Wim. Dan mag men deze even naar ondergetekende opsturen, dan voeren we even een update en hardware aanpassing uit. Is alleen nodig als er problemen mee zijn voor alle duidelijkheid.

Mvg
WIm.


Alleen de waarheid ligt in het midden
Ga naar bovenaan de pagina
  Vorig onderwerp Onderwerp Volgend onderwerp  
 Nieuw onderwerp  Reageer op onderwerp
 Printversie
Ga naar:
Koploperforum Digitale Treinbesturing Problemen bij het forum? Stuur een email. Conrad
Bestel hier en steun het forum!
© EKweb 2006
Ga naar begin van deze pagina