Koploperforum Digitale Treinbesturing Aktieve Gebruikers: 167 / Bezoekers Vandaag: 2976
Hoogste aantal aktieve gebruikers: 276
Google


Koploperforum Digitale Treinbesturing
Startpagina | Mijn bestanden | Profiel | Registreer | Recente onderwerpen | Leden | Zoeken | FAQ
Gebruikersnaam:
Wachtwoord:
Selecteer taal
Wachtwoord opslaan
Wachtwoord vergeten?

Modelspoorwijzer.net

 Alle forums
 Update's
 Versie 6.4
 Probleem na upgrade 6.4
 Nieuw onderwerp  Reageer op onderwerp
 Printversie
Auteur Vorig onderwerp Onderwerp Volgend onderwerp  

Arie Timmer

Netherlands
2 berichten

Geplaatst - 07 jul 2007 :  21:00:02  Toon profiel  Reageer met citaat
Hallo forum,
Ik werk hier met een Tams Easy Control centrale (overigens naar grote tevredenheid) nu doet zich het volgende voor: ik heb een update uitgevoerd van 6.3 naar 6.4 en nu word de centrale niet meer gevonden.
ik heb de vaste routes weggeschreven alle gegevens in de instellingen zijn precies hetzelfde als in de vorige versie.

Ik heb de nieuwe versie vervolgens weer ongedaan gemaakt en de versie 6.3 weer ge´nstalleerd en ziedaar: de centrale wordt weer herkend. ik heb dit een aantal keren geprobeerd maar het resultaat is steeds hetzelfde..... is er iemand in het forum met een Easy Control centrale die hetzelfde probleem heeft of waarbij het wel in deze combinatie werkt?

Met vriendelijke groet,
Arie

PaHaSOFT

3325 Posts

Geplaatst - 08 jul 2007 :  08:22:32  Toon profiel  Reageer met citaat
Hallo Arie,

Tja ik heb niemand in de testgroep zitten die Tams Easy Control gebruikt. Ook in de betagroep is deze niet aanwezig geweest.

Het opstartprotocol van een Intellibox is aangepast, zodat een gebruiker minder hoeft in te stellen in Koploper. Een aantal "special options" worden nu uitgelezen.

Welke melding krijg jij precies? Is het die algemene melding van 'Geen intellibox gevonden'?

Ben wel nieuwsgierig naar eventueel andere gebruikers met de Tams, vandaar had ik niet meteen gereageerd. Maar helaas nog geen reactie van anderen.

Mvg,
Paul.
Ga naar bovenaan de pagina

jhgeesink

Netherlands
7 Posts

Geplaatst - 08 jul 2007 :  10:23:54  Toon profiel  Reageer met citaat
Ik heb hetzelfde probleem met de easycontrol de melding is inderdaad
'Geen intellibox gevonden'

Han
Ga naar bovenaan de pagina

PaHaSOFT

3325 Posts

Geplaatst - 08 jul 2007 :  10:44:23  Toon profiel  Reageer met citaat
Heren,

Oke dan hebben we een probleem. Wat er fout gaat kan ik niet zo zeggen. Het enige wat ik wel durf te zeggen is dat de Tams dus niet geheel compatibel is met de Intellibox.

Het enige wat ik kan voorstellen is dat iemand met een Tams even richting Woerden wil komen zodat ik hopelijk kan vinden wat er fout gaat.

Ik hoor wel of iemand hiertoe bereid is. Graag dan even een mailtje aan pmh bij pahasoft punt nl.

Helaas kan ik niet 1,2,3 hiervoor een oplossing maken.

Mvg,
Paul.
Ga naar bovenaan de pagina

gwijnholds

Netherlands
25 Posts

Geplaatst - 08 jul 2007 :  19:58:38  Toon profiel  Reageer met citaat
Dag Paul ,bij mij ook het zelfde,ik heb nu ook een Tams Control na het updaten ,vindt Koploper deze niet meer.Je mag die van mij wel lenen, maar ik woon in Winschoten dus ver weg. gr Gerhard Wijnholds
Ga naar bovenaan de pagina

Arie Timmer

Netherlands
2 Posts

Geplaatst - 08 jul 2007 :  21:57:48  Toon profiel  Reageer met citaat
Hallo Paul en anderen die hebben gereageerd,bedankt voor de reacties ik wacht het verdere verloop af.

Groeten, Arie
Ga naar bovenaan de pagina

PaHaSOFT

3325 Posts

Geplaatst - 08 jul 2007 :  22:36:22  Toon profiel  Reageer met citaat
Hallo Iedereen,

Inmiddels heb ik van Tom Prins zijn Easy Control te leen. Hierdoor werd het probleem mij snel duidelijk en ik heb het verholpen.

Op de site staat nu een nieuwe versie van 6.4 (buildnummer 201). Hiermee moet volgens mij de Easy Control weer gevonden worden door Koploper.

Wat was er nu fout? In de opstart procedure van Koploper lees ik nu voor de Intellibox een aantal special options uit. Hierdoor hoeft een gebruikt minder in te stellen in Koploper.
Echter de Easy Control kent dit fenomeen niet en geeft een foutmelding.

Excuus voor het ongemak en ik hoop dat het snel genoeg is opgelost. Ik hoor graag of het probleem daadwerkelijk is verholpen.

Met dank aan "Tom Prins"!!

Mvg,
Paul.
Ga naar bovenaan de pagina

jhgeesink

Netherlands
7 Posts

Geplaatst - 08 jul 2007 :  22:50:26  Toon profiel  Reageer met citaat
Geweldige sevice Paul ik kan vandaag niet meer naar zolder (slapende kinderen) maar ga morgen zeker de nieuwe versie uitprobeeren en ben nu al overtuigd dat die werkt ;)
Ik vind dit nu juist wat koploper zo geweldig maakt.

Groeten en bedankt , Han
Ga naar bovenaan de pagina

gwijnholds

Netherlands
25 Posts

Geplaatst - 08 jul 2007 :  23:04:06  Toon profiel  Reageer met citaat
Dag iedereen ,ik de nieuwe patch gedownload, en alles werkt weer van ouds.Bedankt voor deze vlotte service,bijna sneller als het licht.gr Gerhard.
Ga naar bovenaan de pagina
  Vorig onderwerp Onderwerp Volgend onderwerp  
 Nieuw onderwerp  Reageer op onderwerp
 Printversie
Ga naar:
Koploperforum Digitale Treinbesturing Problemen bij het forum? Stuur een email. Conrad
Bestel hier en steun het forum!
© EKweb 2006
Ga naar begin van deze pagina