Koploperforum Digitale Treinbesturing Aktieve Gebruikers: 237 / Bezoekers Vandaag: 3345
Hoogste aantal aktieve gebruikers: 237
Google


Koploperforum Digitale Treinbesturing
Startpagina | Mijn bestanden | Profiel | Registreer | Recente onderwerpen | Leden | Zoeken | FAQ
Gebruikersnaam:
Wachtwoord:
Selecteer taal
Wachtwoord opslaan
Wachtwoord vergeten?

Modelspoorwijzer.net

Op 18 Maart 2019 is Paul Haagsma helaas overleden.

Wij wensen de familie en vrienden sterkte toe!

Lees en of praat hier mee.

Open hier de rouwkaart van Paul Haagsma



 Alle forums
 Installatie
 Koploper
 Noodstop op Testaan2
 Nieuw onderwerp  Reageer op onderwerp
 Printversie
Auteur Vorig onderwerp Onderwerp Volgend onderwerp  

guus1007

Netherlands
24 berichten

Geplaatst - 27 feb 2014 :  14:11:26  Toon profiel  Reageer met citaat
Beste Forumleden,

Omdat ik er zelf niet meer uit kom , leg ik het probleem hier voor.

Inmiddels is dit de 3e of 4e baan die ik aanstuur met Koploper. Märklin trouwens..c-rail
Deze baan heb ik gericht op koppelen, ontkoppelen en rangeren, maar ze moet eerst 100% goed lopen.
Elke keer als ik rijd, loop de communicatielogging ook mee, welk elke keer word opgeslagen.
Ik heb de baan verdeeld over 2 boosters + bijbehorende 60VA trafo's
+ 1 booster + 60VA trafo voor alleen 6 K83's incl wissels de overige wissels worden aangestuurd met een digitale decoder onder de rail
de verbinding tussen de pc en de terugmelders is via een Tams Easy control.

het probleem wat zich voordoet, de ene keer na 2 minuten en de andere keer pas na 60min..vandaag bijvoorbeeld pas op regel 5250...Het hele systeem valt in de Noodstop.

wie o wie weet wat mijn probleem kan zijn.
bijgevoegd mijn bck en mijn laatste communicatielogging

Als er vragen zijn hoor ik het,

Groet,
Guus1007

Download Attachment: Testaan2RevA.bck
211,42 KB

Download Attachment: Testaan2RevA.bck
211,42 KB

Groet,
Guus1007

3e Testbaan in opbouw...T2B is inmiddels al T2H

guus1007

Netherlands
24 Posts

Geplaatst - 27 feb 2014 :  14:12:53  Toon profiel  Reageer met citaat
Groet,
Guus

Download Attachment: Testaan2RevA_20140227_123325.txt
509,95 KB

Voor een filmpje: www.youtube.com/watch?v=EQJq5MI_boA

Het mooiste stukje, vind ik, zit op 10'20"
De aankleding is er niet, maar is ook niet relevant, het is tenslotte een testbaan[tje]

Groet,
Guus1007

3e Testbaan in opbouw...T2B is inmiddels al T2H

Bewerkt door guus1007 op 27 feb 2014 16:43:46
Ga naar bovenaan de pagina

Wim Ros

Netherlands
5634 Posts

Geplaatst - 28 feb 2014 :  11:02:17  Toon profiel  Bezoek de homepagina van Wim Ros  Reageer met citaat
Beste Guus,

Wat mij opvalt is de keus en instelling voor een baudrate van 2400bps.
De Tams heeft de mogelijkheid deze veel sneller in te kunnen stellen zelf op 57600 dat is 24x sneller. Zou eerst eens beginnen om die communicatie snelheid te verhogen.

Mvg
Wim.


Alleen de waarheid ligt in het midden

s88SD16-n s88XPressNetLI LocoNet-Interface s88LN xTreme Keerlus
Ga naar bovenaan de pagina

guus1007

Netherlands
24 Posts

Geplaatst - 28 feb 2014 :  11:46:59  Toon profiel  Reageer met citaat
Ga ik doen Wim...het staat nu op 19200

ga nu weer testen..

Groet,
Guus1007

3e Testbaan is bijna klaar...met af en toe een Noodstop

Bewerkt door guus1007 op 28 feb 2014 11:57:18
Ga naar bovenaan de pagina

guus1007

Netherlands
24 Posts

Geplaatst - 28 feb 2014 :  12:24:20  Toon profiel  Reageer met citaat
Wat me nu opvalt in het hokje Systeeminformatie:
CPU-bealsrting < 5% [indien ik niet op internet zit]

Tijdleesbezetmelders: 0
Gemiddelde tijd: 0
te lang geduurd : 0

Nui zo bij de 1e test rijdt het probleemloos, we zijn inmiddels bij regel 3600 in de communicatie logging

ga zo eerst terug met de locs naar de opstelblokken, laat alles aan staan, en ga na het eten weer verder

Groet,
Guus1007

3e Testbaan is bijna klaar...met af en toe een Noodstop
Ga naar bovenaan de pagina

guus1007

Netherlands
24 Posts

Geplaatst - 28 feb 2014 :  15:25:00  Toon profiel  Reageer met citaat
Wim, zou het dat dan zijn geweest...de baudrate staat nu op 19200

Zou hoger zetten zinvol zijn?

Ben nu ruim 13.000 regels verder, en er is geen foutmelding geweest.

Wim..bedankt zover


Groet,
Guus1007

3e Testbaan is klaar, nu testen met koppelen, ontkoppelen en rangeren

Bewerkt door guus1007 op 28 feb 2014 15:25:38
Ga naar bovenaan de pagina

Wim Ros

Netherlands
5634 Posts

Geplaatst - 28 feb 2014 :  18:04:19  Toon profiel  Bezoek de homepagina van Wim Ros  Reageer met citaat
Guus, geen idee of dat zinvol is, zou zeggen probeer het, dan weet je het.

Mvg
Wim.


Alleen de waarheid ligt in het midden

s88SD16-n s88XPressNetLI LocoNet-Interface s88LN xTreme Keerlus
Ga naar bovenaan de pagina

Ben

Netherlands
564 Posts

Geplaatst - 28 feb 2014 :  18:22:35  Toon profiel  Reageer met citaat
Een te lage communicatie snelheid tussen PC en centrale: kan dat leiden tot een noodstop?

Gr, Ben.
Ga naar bovenaan de pagina

Wim Ros

Netherlands
5634 Posts

Geplaatst - 28 feb 2014 :  18:36:33  Toon profiel  Bezoek de homepagina van Wim Ros  Reageer met citaat
Ben, tussen ons gezegd en gezwegen, nee.

Maar de overall prestatie gaat er wel mee omhoog.

Mvg
Wim.



Alleen de waarheid ligt in het midden

s88SD16-n s88XPressNetLI LocoNet-Interface s88LN xTreme Keerlus
Ga naar bovenaan de pagina

guus1007

Netherlands
24 Posts

Geplaatst - 28 feb 2014 :  23:23:26  Toon profiel  Reageer met citaat
Voor mij gaat het er in ieder geval om, dat mijn probleem is opgelost,
voor al diegene die mij daadwerkelijk hebben geholpen: mijn dank is groot

Nu kunnen we de baan afbouwen, dwz, de laatste 2 lodloodssporen neerleggen en aansluiten

en daarna kan ik begin met de fine-tuning

En als dat allemaal klaar is kan ik beginnen waar ik deze baan voor gemaakt heb: koppelen, ontkoppelen en rangeren

Groet,
Guus1007

3e Testbaan is klaar, nu testen met koppelen, ontkoppelen en rangeren

Bewerkt door guus1007 op 28 feb 2014 23:24:14
Ga naar bovenaan de pagina

guus1007

Netherlands
24 Posts

Geplaatst - 02 mrt 2014 :  20:09:01  Toon profiel  Reageer met citaat
Hmmmm...Hallo, allen...

paar dagen goed geweest en het probleem komt weer terug..vandaag inmiddels 2x

wat er wel bij is gekomen, waar ik ook geen verklaring voor heb, dat er af en toe een K83 decoder uitvalt...het enige wat dan helpt is de stroom er af doen....dit hoeft er niets mee te maken te hebben, maar toch vermeld ik het even

De Baudrate heb ik nogmaals verhoogd naar 38.400bps



Download Attachment: Testaan2RevA.bck
212,18 KB

Groet,
Guus1007

3e Testbaan is klaar, nu testen met koppelen, ontkoppelen en rangeren

Bewerkt door guus1007 op 02 mrt 2014 22:37:03
Ga naar bovenaan de pagina

Ben

Netherlands
564 Posts

Geplaatst - 03 mrt 2014 :  07:31:16  Toon profiel  Reageer met citaat
Dat was te voorspellen.

Je hebt gewoon ergens een kortsluiting waardoor de boel op stop gaat. Vergeet het hele communicatie verhaal.

Gr, Ben.
Ga naar bovenaan de pagina

guus1007

Netherlands
24 Posts

Geplaatst - 03 mrt 2014 :  18:51:09  Toon profiel  Reageer met citaat
@Ben, Ik heb het gelezen Ben.

Echter ik geloof daar niet in...ik heb alles gecheckt, zelfs dubbel gecheckt.
bezetmelders zitten nu vast gesoldeerd op hun plaats [bij Testaan1 zat alles los, wat nog weleens voor problemen zorgde]
Elke stukje rail heb ik nadat de bzm is geplaatst getest met behulp van het "Testprogramma"
elke booster en trafo heeft zijn eigen stuk baan, behalve de rijstroom is ook de massa geïsoleerd

Het enige wat beweegt is de loc met zijn of haar rijtuigen, en kortsluiting lijkt me dan vreemd...of je hebt het altijd, of je hebt het nooit...maar niet af en toe

of ben ik nu toch gek.....

Groet,
Guus1007

3e Testbaan is klaar, nu testen met koppelen, ontkoppelen en rangeren
Ga naar bovenaan de pagina

Wim Ros

Netherlands
5634 Posts

Geplaatst - 03 mrt 2014 :  19:09:34  Toon profiel  Bezoek de homepagina van Wim Ros  Reageer met citaat
Beste Guus,

Met het aantal treinen, wissels en melders op jouw baan, daar zal koploper zijn hand niet voor omdraaien. Maar ik ben wel gek en zeg dat het geen koploper of communicatie probleem is.

Of het probleem zit in de Tams kan ook nog.

Mvg
Wim.


Alleen de waarheid ligt in het midden

s88SD16-n s88XPressNetLI LocoNet-Interface s88LN xTreme Keerlus
Ga naar bovenaan de pagina

guus1007

Netherlands
24 Posts

Geplaatst - 03 mrt 2014 :  19:15:06  Toon profiel  Reageer met citaat
Hoi Wim,

We zullen zien...ik heb nog een paar opties, die ik wil proberen

Een nieuw gekochte Tams met shit?...Hmmmm...maar zeg nooit nooit!!

Groet,
Guus1007

3e Testbaan is klaar, nu testen met koppelen, ontkoppelen en rangeren
Ga naar bovenaan de pagina

Jan Huchshorn

Netherlands
206 Posts

Geplaatst - 03 mrt 2014 :  19:18:36  Toon profiel  Reageer met citaat
quote:
Oorspronkelijk geplaatst door Ben

Dat was te voorspellen.

Je hebt gewoon ergens een kortsluiting waardoor de boel op stop gaat. Vergeet het hele communicatie verhaal.

Gr, Ben.



Hallo Guus en anderen,

Dat is nog niet zo'n gekke opmerking van Ben.

Zie hier je eigen filmpje op 1.14, let op de stoomlocomotief.

http://www.youtube.com/watch?v=TQu7cTku2YE

Groeten

Jan

Ga naar bovenaan de pagina

guus1007

Netherlands
24 Posts

Geplaatst - 03 mrt 2014 :  19:24:25  Toon profiel  Reageer met citaat
@Jan,

Klopt Jan, echter was dat nog een Revisie waar nog een paar schoonheidsfoutjes in zaten...zo ook die
De loc kwam uit blok 3, en was hem daarna kwijt

Tegenwoordig rijd ik alleen nog maar met spooktreindetectie, zodat als er wat mis gaat alles stopt...Ik heb tenslotte nog geen ogen in mijn achterhoofd...

Groet,
Guus1007

3e Testbaan is klaar, nu testen met koppelen, ontkoppelen en rangeren
Ga naar bovenaan de pagina

PaHaSOFT

3413 Posts

Geplaatst - 03 mrt 2014 :  19:35:17  Toon profiel  Reageer met citaat
Guus,

Op jouw plaatje op het 3rail forum staat het volgende:
<wissel> .... "De power is uit".
Koploper stuurt een wisselopdracht naar de centrale en krijgt van de centrale deze foutmelding terug. Wat kan je dan doen, zonder dat je weet wat er precies aan de hand is? Juist: zet Koploper in de noodstop.

Echt oplossing hoef je niet te zoeken in Koploper; de melding komt uit de centrale en wat dat veroorzaakt daar kan ik je niet bij helpen. Ik verdenk ook zeer sterk "kortsluiting" hoe kort misschien ook.

Mvg,
Paul.
Ga naar bovenaan de pagina

guus1007

Netherlands
24 Posts

Geplaatst - 03 mrt 2014 :  19:37:32  Toon profiel  Reageer met citaat
Hoi Paul,

Ik zoek de oplossing ook niet in Koploper.
Maar ik zoek wel de oplossing...

en ik zoek dus de fout samen met Koploper,
ik laat immers de communicatielogging meelopen,
waardoor ik misschien de kortsluiting kan traceren...


Groet,
Guus1007

3e Testbaan is klaar, nu testen met koppelen, ontkoppelen en rangeren

Bewerkt door guus1007 op 03 mrt 2014 19:40:53
Ga naar bovenaan de pagina

Jan Huchshorn

Netherlands
206 Posts

Geplaatst - 03 mrt 2014 :  19:48:33  Toon profiel  Reageer met citaat
Hallo Guus,

Het filmpje laat een kortsluiting zien, onder een voorloopas van die stoomlocomotief zie je een lichtflits.

Ik dacht dat je dat wel zou begrijpen omdat ik Ben geciteerd had.

Groeten

Jan
Ga naar bovenaan de pagina

guus1007

Netherlands
24 Posts

Geplaatst - 03 mrt 2014 :  19:53:26  Toon profiel  Reageer met citaat
@Jan,

nee sorry, niet begrepen...dan ga ik nu die loc daar overheen laten rijden..om te kijken of ik weer wat zie
probeer het ook op te nemen op film, om terug te kunnen kijken

Groet,
Guus1007

3e Testbaan is klaar, nu testen met koppelen, ontkoppelen en rangeren
Ga naar bovenaan de pagina

guus1007

Netherlands
24 Posts

Geplaatst - 03 mrt 2014 :  20:08:44  Toon profiel  Reageer met citaat
Als het weer voorkomt, ga ik foto's maken van de plaatsen waar op dat moment de locs stil vallen,
ook ga ik daarmee de logging vergelijken, zodat ik dan misschien het fatale punt kan vinden.

Hoop en moed moet ik houden, en het rijdt nu weer, zolang als het duurt "als een engeltje die over je tong pist"


Groet,
Guus1007

3e Testbaan is klaar, nu testen met koppelen, ontkoppelen en rangeren

Bewerkt door guus1007 op 03 mrt 2014 20:09:17
Ga naar bovenaan de pagina

Wim Ros

Netherlands
5634 Posts

Geplaatst - 03 mrt 2014 :  22:28:08  Toon profiel  Bezoek de homepagina van Wim Ros  Reageer met citaat
Guus, net voor het einde van je filmpie hoor ik een paar knopen. En dat loopt het waarschijnlijk in het honderd, maar daarvoor is er door de stoomlok op het engelse wissel een kortsluiting geweest. Daar heb je de oorzaak van je probleem, los dat maar op en er is verder geen probleem meer, overigens altijd handig, maar niet heus als je op 2 verschillende forums hetzelfde aan de kaak stelt.

Voor mij is de oorzaak duidelijk, gewoon een kortsluiting.

Mvg
Wim.


Alleen de waarheid ligt in het midden

s88SD16-n s88XPressNetLI LocoNet-Interface s88LN xTreme Keerlus

Bewerkt door Wim Ros op 03 mrt 2014 22:29:20
Ga naar bovenaan de pagina

pieter26

Netherlands
2 Posts

Geplaatst - 04 mrt 2014 :  00:03:24  Toon profiel  Reageer met citaat
Beste Guus,

Ik heb met mijn Tams EC het zelfde probleem gehad. Het probleem doet zich voor als er op de Tams meer als een booster is aangesloten. De oplossing heb ik op het Stummi forum gevonden. Een 4, 7K weerstand over de pinnen 1 en 2 van de remweg booster aansluiting door middel van een stekkertje en het probleem is weg.

Met vriendelijke groet,

Pieter

P.Hosli
Ga naar bovenaan de pagina

pieter26

Netherlands
2 Posts

Geplaatst - 04 mrt 2014 :  00:04:33  Toon profiel  Reageer met citaat
Beste Guus,

Ik heb met mijn Tams EC het zelfde probleem gehad. Het probleem doet zich voor als er op de Tams meer als een booster is aangesloten. De oplossing heb ik op het Stummi forum gevonden. Een 4, 7K weerstand over de pinnen 1 en 2 van de remweg booster aansluiting door middel van een stekkertje en het probleem is weg.

Met vriendelijke groet,

Pieter

P.Hosli
Ga naar bovenaan de pagina
  Vorig onderwerp Onderwerp Volgend onderwerp  
 Nieuw onderwerp  Reageer op onderwerp
 Printversie
Ga naar:
Koploperforum Digitale Treinbesturing Problemen bij het forum? Stuur een email. Conrad
Bestel hier en steun het forum!
© EKweb 2006
Ga naar begin van deze pagina