Koploperforum Digitale Treinbesturing Aktieve Gebruikers: 189 / Bezoekers Vandaag: 7197
Hoogste aantal aktieve gebruikers: 521
Google


Koploperforum Digitale Treinbesturing
Startpagina | Mijn bestanden | Profiel | Registreer | Recente onderwerpen | Leden | Zoeken | FAQ
Gebruikersnaam:
Wachtwoord:
Selecteer taal
Wachtwoord opslaan
Wachtwoord vergeten?

Modelspoorwijzer.net

Op 18 Maart 2019 is Paul Haagsma helaas overleden.

Wij wensen de familie en vrienden sterkte toe!

Lees en of praat hier mee.

Open hier de rouwkaart van Paul Haagsma



 Alle forums
 Koploper
 Gevorderden
 Onthouden instellingen rangeerlicht
 Nieuw onderwerp  Reageer op onderwerp
 Printversie
Volgende pagina
Auteur Vorig onderwerp Onderwerp Volgend onderwerp Pagina: 1 2 (of 2)

mhlvdijk

Netherlands
29 berichten

Geplaatst - 19 jan 2014 :  20:41:59  Toon profiel  Bezoek de homepagina van mhlvdijk  Reageer met citaat
Beste mensen,

Mijn probleem kwam ik met de zoekfunctie niet tegen hier op het forum, dus even een nieuw draadje.

Ik zit met het volgende:
Ik rijd met de Intellibox en Koploper. Na een start met Koploper ben ik de instellingen van een aantal locs kwijt die met rangeerlicht rijden. Dit gebeurt ook vaak na een noodstop. Ik heb de normale verlichting van de locs uitstaan en via speciale functies de rangeerlichten aan. Als ik opnieuw op de loc klik, staat de rangeerverlichting aan, maar brandt deze niet. Het opnieuw uit en dan weer aan zetten helpt...

Wat zou dit kunnen zijn? Het is namelijk erg vervelend om bij een aantal locs de gehele tijd de verlichting opnieuw te moeten instellen ;-)

Groet en dank!

Michiel

Rob Fongers

Netherlands
650 Posts

Geplaatst - 19 jan 2014 :  22:50:15  Toon profiel  Reageer met citaat
Michiel,

Een *.bck helpt om het op te lossen

Grtzz Rob


Geen gelul >> TC + Power 15 - N Spoor - Koploper - Loconet interface - meerdere S88LN's + 17 st. S88 - tijdperk V/VI Duits-internationaal
Ga naar bovenaan de pagina

mhlvdijk

Netherlands
29 Posts

Geplaatst - 02 mrt 2014 :  00:25:15  Toon profiel  Bezoek de homepagina van mhlvdijk  Reageer met citaat
Dag Rob (en anderen),

Late reactie, maar dit helpt helaas niet.
Het volgende valt mij telkens op: de verlichting brand goed als ik de Intellibox aanzet. Vervolgens Koploper starten, backup laden (of niet, maakt niet uit) en dan gaat het mis: verlichting dus uit.

Ook na een noodstop wil het wel eens misgaan.

Iemand die die probleem herkent?

Groet en dank,
Michiel
Ga naar bovenaan de pagina

Wim Ros

Netherlands
5688 Posts

Geplaatst - 02 mrt 2014 :  01:04:05  Toon profiel  Bezoek de homepagina van Wim Ros  Reageer met citaat
Michiel,

Maar als je nu eens een backup van jouw database hier plaatst, dan zou het denk ik beter werken voor ons om te kijken wat er wanneer het mis gaat.
Denk ik zo maar.

Mvg
Wim.


Alleen de waarheid ligt in het midden

s88SD16-n s88XPressNetLI LocoNet-Interface s88LN xTreme Keerlus
Ga naar bovenaan de pagina

mhlvdijk

Netherlands
29 Posts

Geplaatst - 02 mrt 2014 :  09:44:25  Toon profiel  Bezoek de homepagina van mhlvdijk  Reageer met citaat
Hahaha, zucht, sorry, dat is natuurlijk wel een beetje dom van mijzelf Ik dacht dat ik bij afsluiten Koploper moest backuppen en dat dan het probleem over zou zijn...Stom!
Maar hierbij alsnog! Het gaat om de locs 2384, 2418, 6504 en 6504.
Verder heb ik ook problemen met de sluitverlichting van een Roco wagon die meerijdt in de 1313. Dat kan ook liggen aan de wagon zelf natuurlijk.

Bedankt vast!
Groet,
Michiel

Download Attachment: Zolder_20140228_231046.bck
308,29 KB
Ga naar bovenaan de pagina

Cees Brocaar

Netherlands
253 Posts

Geplaatst - 02 mrt 2014 :  10:32:20  Toon profiel  Reageer met citaat
Hallo Allen,

Dit onderwerp is als zodanig vaker op dit forum verschenen.
Ik had(heb)dit probleem nog steeds met loc. 216(Blauw/Beige) met de
instelling van de loc. verlichting. Bij een kortsluiting zijn dan alle
instellingen weg?

Bijgaand mijn instellingen, wellicht nu wel een oplossing voor dit probleem?

Cees

Download Attachment: BROTALBAHN_20140225_224410.bck
993,85 KB
Ga naar bovenaan de pagina

mhlvdijk

Netherlands
29 Posts

Geplaatst - 02 mrt 2014 :  10:54:27  Toon profiel  Bezoek de homepagina van mhlvdijk  Reageer met citaat
Dank je wel!
Ik heb echter niet zo 1-2-3 het idee waar ik naar moet kijken.
Kun je mij een tip geven? ;-)

Het lijkt erop alsof ik alleen functies als F1 t/m Fxx verlies, de normale verlichting (F0) blijft wel altijd branden. Rangeerlicht zit bij mij op F6/F7.

Groet,

Michiel
Ga naar bovenaan de pagina

Wim Ros

Netherlands
5688 Posts

Geplaatst - 02 mrt 2014 :  12:16:59  Toon profiel  Bezoek de homepagina van Wim Ros  Reageer met citaat
Michiel,

Heb er even naar gekeken, maar de extra functie F5 en hoger worden niet aangestuurd na een noodstop. De F0 t/m F4 wel.
Correctie: ook de F0 t/mF4 wordt niet verzonden, alleen de snelheid.


Mvg
Wim.


Alleen de waarheid ligt in het midden

s88SD16-n s88XPressNetLI LocoNet-Interface s88LN xTreme Keerlus

Bewerkt door Wim Ros op 02 mrt 2014 12:22:38
Ga naar bovenaan de pagina

Cees Brocaar

Netherlands
253 Posts

Geplaatst - 02 mrt 2014 :  12:18:13  Toon profiel  Reageer met citaat
Hallo Wim,

En hoe zit het dan met mijn instellingen, zijn die juist?
Zo, ja ik kan een dag wachten, maar het werkt dan toch echt niet meer!
Ook de bijbehorende stuurstand niet. Die moet ik met mijn LH100 van Lenz
weer activeren!

Ik ben benieuwd naar je bevindingen?

Cees
Ga naar bovenaan de pagina

mhlvdijk

Netherlands
29 Posts

Geplaatst - 02 mrt 2014 :  12:33:34  Toon profiel  Bezoek de homepagina van mhlvdijk  Reageer met citaat
Dag Wim,

Dank voor je reactie.
Ik heb net nog even gekeken.
1. Ik zet de baan aan, de lichten branden netjes.
2. Ik start koploper en druk op het groene spiegelei.
3. 15 seconden lang blijven de lichten gewoon branden en gaan vervolgens van alle vijf de locs uit.
4. Als ik 1 van de vijf willekeurige locs oproep staat er netjes bij uitgebreide functies dat het rangeerlicht aan staat.
5. Vervolgens moet ik deze functie handmatig uitzetten en weer aan zetten, alvorens de verlichting gaat branden.

Na een noodstop heb je gelijk in: dit gaat meestal goed en duurt iets langer.

Maar er klopt iets niet lijkt mij.

Groet en nogmaals dank,
Michiel
Ga naar bovenaan de pagina

Wim Ros

Netherlands
5688 Posts

Geplaatst - 02 mrt 2014 :  13:01:03  Toon profiel  Bezoek de homepagina van Wim Ros  Reageer met citaat
Michiel,

Ik zal er nog even naar kijken via een omweg, als het vanuit koploper komt dan is het een klusje voor Paul.

Mvg
Wim.


Alleen de waarheid ligt in het midden

s88SD16-n s88XPressNetLI LocoNet-Interface s88LN xTreme Keerlus
Ga naar bovenaan de pagina

Wim Ros

Netherlands
5688 Posts

Geplaatst - 02 mrt 2014 :  13:49:26  Toon profiel  Bezoek de homepagina van Wim Ros  Reageer met citaat
Michiel,

Dat van die 15 sec. is een andere problem omschrijving als in het begin.

Maar Koploper zend geen opdrachten die deze functies daadwerkelijk uitzetten na ongeveer 15 sec en na een noodstop.

Koploper zend alleen geen opdrachten na een noodstop die ze daadwerkelijk in de actuele status zetten. Maar dat is iets wat de centrale onthoud. Het zou wel beter zijn als koploper ook daadwerkelijk de status van de functies verzend na een noodstop voor de actieve locs, maar dat terzijde.

Mvg
Wim.


Alleen de waarheid ligt in het midden

s88SD16-n s88XPressNetLI LocoNet-Interface s88LN xTreme Keerlus
Ga naar bovenaan de pagina

Jan Huchshorn

Netherlands
209 Posts

Geplaatst - 02 mrt 2014 :  14:22:19  Toon profiel  Reageer met citaat
Hallo,

Als je de communicatie logging aanzet zie je wel alle locs met functies voorbij komen. Zowel bij het opstarten, als na een noodstop en zowel bij de database van Michiel als die van Cees.

Hier op mijn eigen baan met de Tams centrale komen de opdrachten ook daadwerkelijk bij de locs aan.

Groeten

Jan
Ga naar bovenaan de pagina

Wim Ros

Netherlands
5688 Posts

Geplaatst - 02 mrt 2014 :  15:29:24  Toon profiel  Bezoek de homepagina van Wim Ros  Reageer met citaat
Jan,

Is geen garantie dat het ook met een Lenz of een LocoNet centrale ook zo werkt.

Heb het uitgebreid getest, en ik weet wat ik zie en wat er gebeurd, of anders gezegd wat er niet gebeurd.

Mvg
Wim.


Alleen de waarheid ligt in het midden

s88SD16-n s88XPressNetLI LocoNet-Interface s88LN xTreme Keerlus
Ga naar bovenaan de pagina

Jan Huchshorn

Netherlands
209 Posts

Geplaatst - 02 mrt 2014 :  15:36:24  Toon profiel  Reageer met citaat
Wim,

Dat geloof ik direct, daarom had ik mijn opmerking ook geplaatst, dan kun je dat in je zoektocht meenemen.

Groeten

Jan
Ga naar bovenaan de pagina

mhlvdijk

Netherlands
29 Posts

Geplaatst - 02 mrt 2014 :  19:37:59  Toon profiel  Bezoek de homepagina van mhlvdijk  Reageer met citaat
Dag allen,

Dank voor alle hulp tot dusver.
Het lijkt er op alsof in die 15 seconden Koploper alle gegevens van de locs opnieuw verzend. In die 15 seconden kan ik namelijk ook geen wissels omzetten. Wel op het scherm, maar die wissels gaan pas ruim daarna om.

Mijn conclusie als leek zou dus zijn dat Koploper gegevens verzendt waarmee de verlichting juist uit wordt gezet. Dat verklaart m.i. nog niet waarom Koploper dan wel in het rijwindow toont dat de rangeerverlichting aan zou moeten staan.

Zojuist nog getest: elke keer als ik met het spiegelei Koploper uitzet en ik vervolgens weer inschakel: na 15 seconden het licht uit...

Groet,

Michiel
Ga naar bovenaan de pagina

mhlvdijk

Netherlands
29 Posts

Geplaatst - 02 mrt 2014 :  22:43:37  Toon profiel  Bezoek de homepagina van mhlvdijk  Reageer met citaat
Zojuist zelf nog eens wat lopen testen.
1. De rangeerverlichting staat aan als ik koploper uit zet.
2. De rangeerverlichting staat nog 15 seconden aan als ik koploper aan zet. Uitzondering is er soms: de verlichting blijft branden!
Echter: als de loc de opdracht krijgt te gaan rijden, dooft de rangeerverlichting alsnog.

De rangeerverlichting is bij mij een uitgebreide functie en zit op F7/F8.
Als ik de sluitverlichting F2 als speciale functieprogrammeer heb ik geen enkel probleem!! Deze blijft altijd branden.

In mijn logfiles vind ik ook geen bijzonderheden terug.
Het lijkt nog steeds wel alsof Koploper functies boven de F4 autmatisch uitzet als locs worden geinitialiseerd... Zou dat kunnen??

Groet,
Michiel
Ga naar bovenaan de pagina

PaHaSOFT

3413 Posts

Geplaatst - 03 mrt 2014 :  06:57:15  Toon profiel  Reageer met citaat
Wacht op 8.3. Daarin kunnen alle functies na noodstop opnieuw worden gezonden (met dank aan opmerking van Wim).

Mvg,
Paul.

Bewerkt door PaHaSOFT op 03 mrt 2014 23:32:25
Ga naar bovenaan de pagina

Cees Brocaar

Netherlands
253 Posts

Geplaatst - 03 mrt 2014 :  09:36:31  Toon profiel  Reageer met citaat
Paul,

Ik ken de oorzaak van mijn probleem niet, maar als dit de oplossing
is zou fantastisch zijn!

Dank hiervoor,
Mvg,
Cees
Ga naar bovenaan de pagina

mhlvdijk

Netherlands
29 Posts

Geplaatst - 03 mrt 2014 :  21:22:28  Toon profiel  Bezoek de homepagina van mhlvdijk  Reageer met citaat
Ben ook zeer benieuwd!
Vol verwachting klopt mijn hart Paul!
Bedankt vast!
Groet,
Michiel
Ga naar bovenaan de pagina

Wim Ros

Netherlands
5688 Posts

Geplaatst - 05 mrt 2014 :  10:16:11  Toon profiel  Bezoek de homepagina van Wim Ros  Reageer met citaat
Michiel, Cees,

In koploper 8.3 zal het opgelost zijn.

Mvg
Wim.


Alleen de waarheid ligt in het midden

s88SD16-n s88XPressNetLI LocoNet-Interface s88LN xTreme Keerlus
Ga naar bovenaan de pagina

PaHaSOFT

3413 Posts

Geplaatst - 08 mrt 2014 :  09:00:11  Toon profiel  Reageer met citaat
En 8.3 staat nu op mijn site. Wel even de optie aanzetten in algemene instellingen.

Mvg,
Paul.

Bewerkt door PaHaSOFT op 08 mrt 2014 09:03:15
Ga naar bovenaan de pagina

mhlvdijk

Netherlands
29 Posts

Geplaatst - 08 mrt 2014 :  11:36:57  Toon profiel  Bezoek de homepagina van mhlvdijk  Reageer met citaat
Dag Paul,

Dank je wel voor het werk! Echter.... Het werkt bij mij in ieder geval niet. Ik heb het vinkje aangezet, zodat alle functies geinitialiseerd worden.
Het probleem blijft hetzelfde: Rangeerverlichting brandt als ik de baan aanzet en gaat na het inschakelen van Koploper na ongeveer 15 seconden uit. Soms blijft de verlichting branden, maar bij een rijopdracht gaat de rangeerverlichting alsnog uit.

Schiet mij maar lek.... En wellicht weet jij het ook niet meer. Maar ik heb nog een stille hoop dat je dit verhelpen kan. Zou in ieder geval onwijs fijn zijn!

Groet,
Michiel
Ga naar bovenaan de pagina

Wim Ros

Netherlands
5688 Posts

Geplaatst - 08 mrt 2014 :  13:21:27  Toon profiel  Bezoek de homepagina van Wim Ros  Reageer met citaat
Michiel,

Zoals al eerder gemeld, dat problem van het uitschakelen na 15 sec zit niet in koploper of in je database, dat zal dan ook niet zijn verholpen.

Mvg
Wim.


Alleen de waarheid ligt in het midden

s88SD16-n s88XPressNetLI LocoNet-Interface s88LN xTreme Keerlus
Ga naar bovenaan de pagina

mhlvdijk

Netherlands
29 Posts

Geplaatst - 08 mrt 2014 :  15:29:39  Toon profiel  Bezoek de homepagina van mhlvdijk  Reageer met citaat
Juist Wim... Miscommunicatie dan, want ik had gedacht dat er nu altijd een signaal voor de functies verzonden zou gaan worden.
Blijft het natuurlijk frappant: zonder Koploper heb ik nergens last van, de verlichting blijft altijd branden. Koploper opstarten(wat bij mij een seconde of 20/25 duurt, omdat de boel ge´nitialiseerd wordt) geeft bij mij toch echt een dovende verlichting na een seconde of 15 :-(

Groet,
Michiel
Ga naar bovenaan de pagina

Wim Ros

Netherlands
5688 Posts

Geplaatst - 08 mrt 2014 :  15:40:58  Toon profiel  Bezoek de homepagina van Wim Ros  Reageer met citaat
Michiel,

Koploper zet de functies zoals hij die de laatste keer heft onthouden.
Dat kan in een andere stand zijn dan de Centrale ze op het moment van opstarten heeft staan, anders gezegd koploper is de baas.

Zet de functies in koploper aan sluit koploper af helemaal en start het opnieuw op de functies gaan aan en blijven aan, tennminste dat is wat ik hier zie gebeuren als ik gebruik maak van je eigen database.
Zoals al eerder gemeld het werkt gewoon, zoals het moet werken.

Mvg
Wim.


Alleen de waarheid ligt in het midden

s88SD16-n s88XPressNetLI LocoNet-Interface s88LN xTreme Keerlus
Ga naar bovenaan de pagina
Pagina: 1 2 (of 2) Vorig onderwerp Onderwerp Volgend onderwerp  
Volgende pagina
 Nieuw onderwerp  Reageer op onderwerp
 Printversie
Ga naar:
Koploperforum Digitale Treinbesturing Problemen bij het forum? Stuur een email. Conrad
Bestel hier en steun het forum!
© EKweb 2006
Ga naar begin van deze pagina