Koploperforum Digitale Treinbesturing Aktieve Gebruikers: 260 / Bezoekers Vandaag: 3118
Hoogste aantal aktieve gebruikers: 276
Google


Koploperforum Digitale Treinbesturing
Startpagina | Mijn bestanden | Profiel | Registreer | Recente onderwerpen | Leden | Zoeken | FAQ
Gebruikersnaam:
Wachtwoord:
Selecteer taal
Wachtwoord opslaan
Wachtwoord vergeten?

Modelspoorwijzer.net

 Alle forums
 Update's
 Versie 8.0
 foutmelding na aanpassen baanplan
 Nieuw onderwerp  Reageer op onderwerp
 Printversie
Volgende pagina
Auteur Vorig onderwerp Onderwerp Volgend onderwerp Pagina: 1 2 (of 2)

Leon

Netherlands
49 berichten

Geplaatst - 12 nov 2012 :  00:01:33  Toon profiel  Reageer met citaat
hallo

ik krijg deze foutmelding

na op het rode spiegelei te drukken
dit is pas gekomen nadat ik mijn kleuren van de tekst gewijzigd had

Koploper is bezig met afsluiten communicatie tussen pc & interface
dit is zowel in testmode en aan mijn baan



Download Attachment: containermaas.bck
70,06 KB

alvast bedankt



Leon Moerdijk

PaHaSOFT

3325 Posts

Geplaatst - 12 nov 2012 :  06:52:58  Toon profiel  Reageer met citaat
Leon,

Kan je even beschrijven welke volgorde jij alles doet om het fout te krijgen. Als ik hier de database laad en dan in baanontwerp van een tekst de kleur aanpas krijg ik geen fout als ik hierna ga rijden en weer stop.

Mvg,
Paul.
Ga naar bovenaan de pagina

Leon

Netherlands
49 Posts

Geplaatst - 12 nov 2012 :  09:42:39  Toon profiel  Reageer met citaat
Paul

Hier zit de fout al in ik krijg hem niet meer terug.

ik had de kleur van de variabele tekst veranderd van geel naar wit

ik druk op het groene spiegelei en dan op het rode spiegelei en dan krijg ik de fout melding

maar ik heb net op andere pc op mn werk ook geprobeerd heb ik ook geen foutmeldingen meer

ik zal vanavond thuis even koploper opnieuw installeren ligt dus aan mn PC
U hoort nog van mij of dat het probleem is

mvg

Leon Moerdijk

Bewerkt door Leon op 12 nov 2012 09:43:35
Ga naar bovenaan de pagina

PaHaSOFT

3325 Posts

Geplaatst - 12 nov 2012 :  10:03:30  Toon profiel  Reageer met citaat
Leon,

Het enige wat ik me kan voorstellen: was je eerst in testmode en ben je daarna in realmode gegaan?

Afgelopen weekend was ik aan het testen met de nieuwe database van Chris Burger zijn uitleg. Ik kreeg na het inladen en bij starten een foutmelding die betrekking heeft op het simuleren van bezetmeldingen. Er bleef ten onrechte iets hangen. Deze heb ik thuis al opgelost en nog niet op het internet geplaatst.

Bovenstaande fout zou ook kunnen optreden als alleen al het baanoverzicht opnieuw wordt opgebouwd. Meestal gaat dit goed, maar heeeeeeel soms dus niet in testmode.

Mvg,
Paul.
Ga naar bovenaan de pagina

Leon

Netherlands
49 Posts

Geplaatst - 12 nov 2012 :  11:08:00  Toon profiel  Reageer met citaat
Paul

Eerst in testmode

Leon Moerdijk
Ga naar bovenaan de pagina

Leon

Netherlands
49 Posts

Geplaatst - 12 nov 2012 :  21:34:18  Toon profiel  Reageer met citaat
Paul

ik heb het gefilmd, misschien heb je er wat aan
https://www.youtube.com/watch?v=pnyETk5uuRQ

kwaliteit even op 720p zetten, zie je het beter

ben weer begonnen met mn laatste backup uit 7.21

alvast bedankt

Leon Moerdijk

Bewerkt door Leon op 12 nov 2012 21:35:45
Ga naar bovenaan de pagina

PaHaSOFT

3325 Posts

Geplaatst - 13 nov 2012 :  22:28:06  Toon profiel  Reageer met citaat
Leon,

Gisteren had ik geen tijd om er nog naar te kijken. Bijzonder om op deze manier je fout te tonen!

Helaas alles ten spijt: ik krijg het nog steeds niet fout. Dat is toch wel een eerste vereiste om de fout uberhaupt te kunnen vinden. Ik bedoel het niet rot, alleen als ik je bezig zie dan weet jij niet wanneer de fout optreed, alleen kan je deze wel 'soms' reproduceren. Wat ik wel vreemd vind is, dat het bij het stoppen van de communicatie fout gaat. Was dat alle keren zo?

Jij schreef: je ging uit van 7.21. Heb je na het inlezen van deze backup Koploper nog geheel afgesloten of ben je meteen doorgegaan?

Lukt het je ook in minder stappen om het fout te krijgen?

Sorry dat ik zo lastig ben...

Mvg,
Paul.
Ga naar bovenaan de pagina

PaHaSOFT

3325 Posts

Geplaatst - 13 nov 2012 :  22:36:27  Toon profiel  Reageer met citaat
Leon,

Ook heb ik nog even gekeken naar verschillen tussen 7.2 en 8.0 als het rode spiegelei wordt ingedrukt. Hier zie ik ook zo op het eerste gezicht geen aanwijzing die deze fout kan veroorzaken.

Mvg,
Paul.
Ga naar bovenaan de pagina

Leon

Netherlands
49 Posts

Geplaatst - 13 nov 2012 :  23:28:21  Toon profiel  Reageer met citaat
Paul

ik heb de database in geladen en niet afgesloten.
en elke keer als ik de communicatie stop gaat het fout.
Ik zal morgen stap voor stap doenen kijken wanneer het fout gaat.

Leon Moerdijk
Ga naar bovenaan de pagina

Wim Ros

Netherlands
5116 Posts

Geplaatst - 13 nov 2012 :  23:33:23  Toon profiel  Bezoek de homepagina van Wim Ros  Reageer met citaat
Hi Lijkt wel op een eerder soortgelijk probleem, had toen volgens mij iets met de land instelling te maken.

Mvg
Wim.


Alleen de waarheid ligt in het midden

s88SD16-n s88XPressNetLI LocoNet-Interface s88LN xTreme Keerlus
Ga naar bovenaan de pagina

Leon

Netherlands
49 Posts

Geplaatst - 14 nov 2012 :  00:24:18  Toon profiel  Reageer met citaat
Paul

Ik denk dat het te maken heeft met Dagteller rijwindow.
bij mij staat hij op :Nulstellen na opbouw baanoverzicht
Ik heb mijn database weer geladen die ik geupload had stond de dagteller weer op 0 na een nieuwe dag, als ik weer wat wijzig springt hij naar 76174000000 km
zie http://www.youtube.com/watch?v=J5ue0JcfH6Y(kwaliteit op 720p zetten) zie op 1:10 minuut.
zolang de dagteller gewone waarde aangeeft gaat het goed. dus als ik niet het baanoverzicht opnieuw opbouw.
en in het vorige filmpje als ik de eerste keer na het opbouwen van het baanoverzicht de baan op start, had ik er nog geen treinen in, staan ging het goed. Bij de 2de keer wel en toen ging het fout

mvg

Leon Moerdijk

Bewerkt door Leon op 14 nov 2012 00:28:38
Ga naar bovenaan de pagina

PaHaSOFT

3325 Posts

Geplaatst - 14 nov 2012 :  19:07:44  Toon profiel  Reageer met citaat
quote:
Oorspronkelijk geplaatst door Wim Ros

Hi Lijkt wel op een eerder soortgelijk probleem, had toen volgens mij iets met de land instelling te maken.
Wim,

Had ik ook aan gedacht; echter bij zetten op amerikaans levert bij mij ook niets op. De foutmelding is dan dacht ik ook iets anders. Deze foutmelding wijst mij meer op memorypointer die wijst naar een stuk(je) geheugen wat niet meer aan Koploper behoort.

Bedankt voor meedenken.

Mvg,
Paul.
Ga naar bovenaan de pagina

PaHaSOFT

3325 Posts

Geplaatst - 14 nov 2012 :  19:11:29  Toon profiel  Reageer met citaat
quote:
Oorspronkelijk geplaatst door Leon

Ik denk dat het te maken heeft met Dagteller rijwindow.
Hoi Leon,

Wat ik ook doe en probeer: ik krijg het met geen mogelijkheid fout. Jij woont voor mij ook niet naast de deur. Ik ben bang dat ik hier alleen maar uit kan komen als ik het zelf hard kan naspelen.

Weet jij zeker dat als je hetzelfde doet in versie 7.5 dat het dan nooit fout gaat? Versie 7.5 staat nog op mijn site en volgens mij heb jij een backup van 7.2 (zoals je schreef).

Zou jij dit kunnen/willen proberen? Ik zit mijn mijn handen in het haar, daar ik niet weet waar ik het moet zoeken en meer dan 200.000 regels code zo maar kijken heeft ook weinig zin.

Mvg,
Paul.
Ga naar bovenaan de pagina

PaHaSOFT

3325 Posts

Geplaatst - 14 nov 2012 :  19:52:41  Toon profiel  Reageer met citaat
Hallo Wim/Leon,

Nogmaals aan het testen en middels truukjes heb ik wel volgens mij de vinger op de zere plek. Ook verklaard dit, want het zit in het wegschrijven van de dagstatistiek en dat is nieuw in 8.0.
Het was de opmerking van Wim die mij nogmaals liet nadenken.

Wat ik echter nog steeds niet snap is het het kan ontstaan. Ik moet echt moeite doen.
Het blijkt dat als de land en taal is gewijzigd van Nederlands naar Engels of vise versa er een fout op kan treden. Echter als deze gelijk blijft, zou dit niet moeten kunnen.

Aan dit principe is niets gewijzigd en werkt al 15 jaar op deze manier.

Leon waarop staan jouw land/taal instellingen en onder welke versie van Windows werk jij?

Mvg,
Paul.
Ga naar bovenaan de pagina

Leon

Netherlands
49 Posts

Geplaatst - 14 nov 2012 :  21:34:13  Toon profiel  Reageer met citaat
Paul

Ik werk met windows 7 Home Premium 64 bits

en sorry het is 7.5.21 versie





Leon Moerdijk
Ga naar bovenaan de pagina

Leon

Netherlands
49 Posts

Geplaatst - 14 nov 2012 :  22:01:16  Toon profiel  Reageer met citaat
Paul.

Net koploper 7.5. getest
geen foutmelding maar wel een hoge km stand na opbouw van baanoverzicht.
Paul heb je er wat aan als je mijn pc hebt???

Leon Moerdijk

Bewerkt door Leon op 14 nov 2012 22:02:06
Ga naar bovenaan de pagina

PaHaSOFT

3325 Posts

Geplaatst - 14 nov 2012 :  22:26:16  Toon profiel  Reageer met citaat
Hallo Leon,

Nee, ik ben aardig op weg om het te vinden. Zou jij nog wat kunnen doen?

Ik ben naar drie dingen nieuwsgierig:
1: Een afbeelding van het window wat je ziet als je drukt op "meer instellingen" (zie jouw laatste scherm afbeelding)

Gaat het alleen de eerste keer op een nieuwe dag goed? Hierna gaat het denk ik altijd fout. Als de fout een keer optreed ben ik nieuwsgierig naar de volgende bestanden die in je database directory staan:
- save.txt
- save_oud.txt
Graag deze veiligstellen meteen nadat je de fout melding hebt gekregen. Deze laten staan en eerst even deze bestanden veiligstellen.

Mvg,
Paul.
Ga naar bovenaan de pagina

Leon

Netherlands
49 Posts

Geplaatst - 14 nov 2012 :  22:48:14  Toon profiel  Reageer met citaat
Hallo Paul

Ja, aan het begin van de nieuwe dag gaat het goed.
Ik heb nu wel een restore van mn backup gedaan, omdat ik net koploper 8.0 opnieuw heb geinstalleerd, waardoor de dagteller weer op 0 stond.





Download Attachment: save.txt
7,44 KB

Download Attachment: save_oud.txt
7,7 KB

Mvg

Leon Moerdijk
Ga naar bovenaan de pagina

PaHaSOFT

3325 Posts

Geplaatst - 15 nov 2012 :  13:27:02  Toon profiel  Reageer met citaat
Leon,

Het houdt hier toch bijna op voor mij. In de instellingen staat een komma als decimalteken. Echter als je in de save.txt kijkt heeft Delphi en/of er opeens een punt van gemaakt.
Bij het inlezen wordt deze punt niet als een decimalteken geinterpreteerd. Hierdoor worden getallen achter de komma opeens als voor de komma geinterpreteerd. Hierdoor worden de getallen erg groot en ontstaat de bewuste fout.

Ook op de zaak even bij een window7 64bits versie Koploper geinstalleerd. Daar had ik totaal geen problemen.

wat ik me afvraag: in versie 7.5 kreeg je de foutmelding niet, maar hoe loopt het daar met de kilometers? Wordt dat ook zo'n groot getal?

Mocht je ergens op een avond toevallig langs komen (met Pc) dan wil ik er best een keer samen naar kijken. Twee zien misschien meer dan 1.

Mvg,
Paul.
Ga naar bovenaan de pagina

Leon

Netherlands
49 Posts

Geplaatst - 15 nov 2012 :  15:16:24  Toon profiel  Reageer met citaat
Paul

Bij 7.5 wordt het ook een groot getal
Ik wil best op een avond langs komen.
Jij mag zeggen wanneer,ik maak wel tijd vrij.
mail: lmoerdijk(at)gmail.com

Ik heb het ook op mn werk geprobeerd met windows 7 pro 64 bits, hetzelfde probleem.

ik hoor het wel.

Mvg

Leon Moerdijk

Bewerkt door Leon op 15 nov 2012 15:16:56
Ga naar bovenaan de pagina

dentheo

Belgium
1630 Posts

Geplaatst - 15 nov 2012 :  19:48:01  Toon profiel  Reageer met citaat
Paul, bij mij werden die gereden kilometers "in statistiek" ook al erg groot bij 7.5...moet ergens een oud draadje over hangen...
"Onderaan het lokoverzicht" bleven ze ok.

Theo vanop de heide.
N+SX+kpl+kplRsd
Ga naar bovenaan de pagina

PaHaSOFT

3325 Posts

Geplaatst - 15 nov 2012 :  21:54:07  Toon profiel  Reageer met citaat
Leon/Theo,

Oke, doordat de kilometers nu worden bijgehouden is het in 8.0 een probleem geworden. Het probleem was er dus ook al in een eerdere versie en ik denk al heel erg veel versies eerder ook!

Aan Leon heb ik prive een uitnodiging gezonden. Wordt dus hopelijk nog wel vervolgd...

Mvg,
Paul.
Ga naar bovenaan de pagina

Leon

Netherlands
49 Posts

Geplaatst - 18 nov 2012 :  14:03:58  Toon profiel  Reageer met citaat
Hoi Paul/Theo

Ik heb het gevonden
http://www.entwickler-ecke.de/topic_DecimalSeparator+und+Windows+7_107947,0.html zie commentaar van Nersgatt
Dus eenmalig je land notatie op Engels (VS) op OK drukken en dan weer terugzetten op Nederlands


ik heb ook geen hoge Kilometer standen meer

Mvg Leon


Leon Moerdijk

Bewerkt door Leon op 18 nov 2012 14:05:44
Ga naar bovenaan de pagina

dentheo

Belgium
1630 Posts

Geplaatst - 18 nov 2012 :  18:29:40  Toon profiel  Reageer met citaat
Dat zullen we morgen direct proberen.

Ik draai hier onder Wise simulaties op de Mac en die hebben het niet zag ik deze middag.

Bedankt

Theo vanop de heide.
N+SX+kpl+kplRsd
Ga naar bovenaan de pagina

PaHaSOFT

3325 Posts

Geplaatst - 18 nov 2012 :  19:29:08  Toon profiel  Reageer met citaat
Theo,

Het is dus echt geen Koploper probleem. Ik doe er dan ook niets aan.

Mvg,
Paul.
Ga naar bovenaan de pagina

dentheo

Belgium
1630 Posts

Geplaatst - 27 nov 2012 :  19:38:53  Toon profiel  Reageer met citaat
Het helpt bij mij "niet" sorry.

Moet ik de instellingen "swappen" terwijl koploper draait of niet ?
Of moet ik koploper stoppen terwijl het op US staat ?

Theo vanop de heide.
N+SX+kpl+kplRsd

Bewerkt door dentheo op 28 nov 2012 19:08:34
Ga naar bovenaan de pagina
Pagina: 1 2 (of 2) Vorig onderwerp Onderwerp Volgend onderwerp  
Volgende pagina
 Nieuw onderwerp  Reageer op onderwerp
 Printversie
Ga naar:
Koploperforum Digitale Treinbesturing Problemen bij het forum? Stuur een email. Conrad
Bestel hier en steun het forum!
© EKweb 2006
Ga naar begin van deze pagina