Koploperforum Digitale Treinbesturing Aktieve Gebruikers: 169 / Bezoekers Vandaag: 3605
Hoogste aantal aktieve gebruikers: 249
Google


Koploperforum Digitale Treinbesturing
Startpagina | Mijn bestanden | Profiel | Registreer | Recente onderwerpen | Leden | Zoeken | FAQ
Gebruikersnaam:
Wachtwoord:
Selecteer taal
Wachtwoord opslaan
Wachtwoord vergeten?

Modelspoorwijzer.net

Op 18 Maart 2019 is Paul Haagsma helaas overleden.

Wij wensen de familie en vrienden sterkte toe!

Lees en of praat hier mee.

Open hier de rouwkaart van Paul Haagsma



 Alle forums
 Koploper
 Gevorderden
 chaos
 Nieuw onderwerp  Onderwerp gesloten
 Printversie
Vorige pagina
Auteur Vorig onderwerp Onderwerp Volgend onderwerp Pagina: 1 2 (of 2)

Sprinter

70 Posts

Geplaatst - 28 mrt 2006 :  21:27:48  Toon profiel
Download Attachment: Wachttoren.jpg
81.52 KB

En wat is hier dan mis aan?
Blok 17 naar 18 2.08 en 2.04
Blok 17 baar 11 2.05 en 2.06

Ik zie hier de genoemde melders niet.

Volgens mij kun je helemaal niet van 17 naar 18
Sprinter

Bewerkt door Sprinter op 28 mrt 2006 21:29:39
Ga naar bovenaan de pagina

kovisser

Netherlands
9 Posts

Geplaatst - 28 mrt 2006 :  21:28:57  Toon profiel
hallo Paul,

als bezetmelder gebruik ik C rail van meestal 19 cm. 2 bezetmelders per blok, daartussen geen melders. Ook met 1 train heb ik al een probleem. De trein rijdt bv over melder 1.13 het blok binnen, stopt dan meteen, terwijl de stopsectie pas bij 1.14 begint. Op mijn scherm zie ik dat dat in het rode blok melder 1.14 al oplicht. Melder 1.14 is toch echt met 1.14 van de S88 verbonden. Wat mij ook opvalt is dat bij het testen van de melders soms meerdere melders oplichten terwijl er maar 1 trein rijdt. Of dat er meerdere blokken blauw worden. Ook de door Fred herziene versie geeft deze problemen.

groeten,

Ko
quote:
Originally posted by PaHaSOFT

Hallo Ko,

Nog even een paar vraagjes:
- Hoe worden jouw bezetmelders gedaan en hoelang zijn de railsjes die detecteren?
- Is jouw hele trein gedetecteerd of alleen de voorkant of is het soms delen wel, delen niet, delen wel enz enz.

Waarom vraag ik dit: het verschijnsel wat jij beschrijft zou kunnen ontstaan door een trein waarvan de voorkant zeker wordt gedetecteerd en een wagon aan de achterkant heeft slechts soms contact en detectie. Hierdoor kan een achterliggende trein al eens verder lijken te zijn in Koploper dan in werkelijkheid. Mede omdat de staart van de 1e trein slechte contacten/detectie heeft.

Met vriendelijke treinengroeten,

Paul Haagsma (Schaal N / Selectrix en Koploper)

Ga naar bovenaan de pagina

Sprinter

70 Posts

Geplaatst - 28 mrt 2006 :  21:33:19  Toon profiel
Ko,

Als er meerdere blokken of bezetmeldpunten te gelijk bezetmelden, dan is er sprake van of een slechte onderlinge isolatie van de blokken, of je bedrading maakt een onbedoelde verbinding met elkaar.
Dus je zult eerst deze problemen in je baan moeten oplossen, dan alleen kun je daadwerkelijk gaan rijden.

Sprinter.
Ga naar bovenaan de pagina

kovisser

Netherlands
9 Posts

Geplaatst - 28 mrt 2006 :  21:49:10  Toon profiel
hallo sprinter,

het is ook de bedoeling dat je van 17 naar 16 gaat en niet naar 18 en 19, voorlopig alleen met de klok mee, maar zoals ik al eerder schreef zit daar een ontwerpfout. Het heeft niets met mijn problemen te maken.

groeten,
Ga naar bovenaan de pagina

Sprinter

70 Posts

Geplaatst - 28 mrt 2006 :  22:12:58  Toon profiel
Goed het zal wel aan mij liggen, maar ik zie het probleem niet.

Sprinter.
Ga naar bovenaan de pagina

Wissels

Netherlands
1435 Posts

Geplaatst - 28 mrt 2006 :  22:47:10  Toon profiel  Bezoek de homepagina van Wissels
Hallo Sprinter,

misschien zit het probleem in het baanontwerp en niet in koploper.

Groet,

Walter
Ga naar bovenaan de pagina

PaHaSOFT

3413 Posts

Geplaatst - 29 mrt 2006 :  07:01:40  Toon profiel
Hallo Ko,

quote:
Originally posted by kovisser

Wat mij ook opvalt is dat bij het testen van de melders soms meerdere melders oplichten terwijl er maar 1 trein rijdt. Of dat er meerdere blokken blauw worden. Ook de door Fred herziene versie geeft deze problemen.


Als ik dit lees is het net zoals al eerder is gezegd door Spinter (leuk wim zo'n pseudoniem) je eerst moet zorgen dat dit probleem er niet meer is. Dit heeft echt totaal niets te maken met Koploper en instelingen in Koploper. De aansluitingen op je baan zijn niet in orde.
Ik denk dat het pas zin heeft om verder te gaan met Koploper als dit probleem is verholpen. Dus als je met het testprogramma aan en gewoon een loc handmatig laat rijden over de baan dat dan alleen de juiste bezetmelders actief worden en niet andere mee doen.

Met vriendelijke treinengroeten,

Paul Haagsma (Schaal N / Selectrix en Koploper)
Ga naar bovenaan de pagina

kovisser

Netherlands
9 Posts

Geplaatst - 29 mrt 2006 :  10:53:20  Toon profiel
Hallo Paul,

Iedereen bedankt voor de adviezen. Ik ga een deel van de baan behorend bij de 1e S88 opnieuw aansluiten en testen.
Wordt vervolgd.
Ko

Ko: je hoeft niet steeds alles te quoten; de oude tekst staat er boven

Bewerkt door PaHaSOFT op 29 mrt 2006 12:22:34
Ga naar bovenaan de pagina

kovisser

Netherlands
9 Posts

Geplaatst - 29 mrt 2006 :  17:09:50  Toon profiel
Beste mensen,

De chaos is beeindigd. Ik denk het probleem gevonden te hebben.
De oorzaak was waarschijnlijk een defecte S88 verlengkabel.

groeten,

Ko
Ga naar bovenaan de pagina

PaHaSOFT

3413 Posts

Geplaatst - 29 mrt 2006 :  19:24:31  Toon profiel
Hallo Ko,

Gelukkig weer een probleem minder. Weer met z'n alle het probleem kunnen oplossen, terwijl jij zelf het 'zware' werk heb gedaan.

Met vriendelijke treinengroeten,

Paul Haagsma (Schaal N / Selectrix en Koploper)
Ga naar bovenaan de pagina
Pagina: 1 2 (of 2) Vorig onderwerp Onderwerp Volgend onderwerp  
Vorige pagina
 Nieuw onderwerp  Onderwerp gesloten
 Printversie
Ga naar:
Koploperforum Digitale Treinbesturing Problemen bij het forum? Stuur een email. Conrad
Bestel hier en steun het forum!
© EKweb 2006
Ga naar begin van deze pagina