Koploperforum Digitale Treinbesturing Aktieve Gebruikers: 172 / Bezoekers Vandaag: 1051
Hoogste aantal aktieve gebruikers: 207
Google


Koploperforum Digitale Treinbesturing
Startpagina | Mijn bestanden | Profiel | Registreer | Recente onderwerpen | Leden | Zoeken | FAQ
Gebruikersnaam:
Wachtwoord:
Selecteer taal
Wachtwoord opslaan
Wachtwoord vergeten?

Modelspoorwijzer.net

Op 18 Maart 2019 is Paul Haagsma helaas overleden.

Wij wensen de familie en vrienden sterkte toe!

Lees en of praat hier mee.



 Alle forums
 Installatie
 Koploper
 Control unit valt uit bij starten koploper
 Nieuw onderwerp  Reageer op onderwerp
 Printversie
Auteur Vorig onderwerp Onderwerp Volgend onderwerp  

CvandeVendel

Netherlands
3 berichten

Geplaatst - 08 mrt 2009 :  15:32:18  Toon profiel  Reageer met citaat
Voor mijn modelbaan maak ik gebruik van de control unit van Marklin met booster van marklin. Eerst zet ik de control unit aan en start daarna koploper. Zodra koploper actief is begint de led van de booster te knipperen en vervolgens gaat control unit uit. Volgens het boekje zou de baan overbelast zijn echter dit gebeurt ook als er geen enkele loc rijdt. Volgens mij zijn de stroomkringen (2) correct gescheiden. Kan dit met instellingen in koploper te maken hebben of is dit een ander probleem

Wissels

Netherlands
1435 Posts

Geplaatst - 08 mrt 2009 :  15:46:16  Toon profiel  Bezoek de homepagina van Wissels  Reageer met citaat
Hallo Cees,

nee je bent echt een uitzondering, de communicatie tussen koploper en de Control Unit met 6050/6051 interface is normaal geen probleem, dit kan zeker niks te maken hebben met de booster, want koploper weet niet eens dat de booster er wel of niet aanhangt.

Wat je wel kan doen is de systeeminstellingen in Koploper controleren, of je het juiste digitaal systeem geselecteert hebt, controleer of je Marklin/Edits geselecteerd hebt met de juiste compoort, de baudrange is 2400 (niet instelbaar)

met vriendelijke groet,

Walter

Marklin testbaan met 6021/6050 Vaste baan met Central Station 1
Ga naar bovenaan de pagina

CvandeVendel

Netherlands
3 Posts

Geplaatst - 08 mrt 2009 :  16:55:40  Toon profiel  Reageer met citaat
quote:
Oorspronkelijk geplaatst door CvandeVendel

Voor mijn modelbaan maak ik gebruik van de control unit van Marklin met booster van marklin. Eerst zet ik de control unit aan en start daarna koploper. Zodra koploper actief is begint de led van de booster te knipperen en vervolgens gaat control unit uit. Volgens het boekje zou de baan overbelast zijn echter dit gebeurt ook als er geen enkele loc rijdt. Volgens mij zijn de stroomkringen (2) correct gescheiden. Kan dit met instellingen in koploper te maken hebben of is dit een ander probleem



De oorzaak van het probleem blijkt de codeerschakelaar van de booster. Alle schakelaars stonden op off (=fabrieksinstelling). Kreeg van medespoorder tip dat schakelaar 1 en 2 op ON horen te staan. Dit gedaan en controlunit valt niet meer uit.
Ga naar bovenaan de pagina
  Vorig onderwerp Onderwerp Volgend onderwerp  
 Nieuw onderwerp  Reageer op onderwerp
 Printversie
Ga naar:
Koploperforum Digitale Treinbesturing Problemen bij het forum? Stuur een email. Conrad
Bestel hier en steun het forum!
© EKweb 2006
Ga naar begin van deze pagina